Лайм

Щоб не витрачатися на цибулю взимку, слід правильно закладати її на зберігання: корисні поради

Запам'ятайте прості правила

Кожна господиня прагне зберегти вирощений та зібраний урожай якнайдовше. Особливо це є актуальним під час війни через зростання цін на базові продукти. Тому якщо ви вже знаєте, як визначити, що цибуля дозріла, і її пора викопувати, візьміть собі на замітку корисні поради щодо її зберігання. theLime докладніше розповідає про це.

Читайте також: Що робити з цибулею після викопування, щоб довго зберігалася зимою.

Викопувати цибулю слід у суху погоду, а за 7-10 днів до цього припиняють полив, щоб вона не згнила. Але якщо йдуть затяжні дощі, затягувати зі збиранням урожаю не можна. Його слід викопати, зібрати і відправити на просушування в місце, що добре провітрюється, виклавши в один шар. До повного висихання в таких умовах може пройти багато часу: до 3 тижнів або більше.

Після того, як цибулю викопали та просушили, її відправляють на зберігання. Найпопулярніше місце зберігання – це льох, проте не всі їх мають.

Можна не обрізати пір'я цибулі, а заплести його в косички. Ще наші пращури знали, що цей метод зберігання цибулі в домашніх умовах сприяє тому, щоб вона не висихала.

Для цього бадилля з головок цибулі не прибираємо, знімаємо лише зайві листочки. Зі стебла плетемо кіски, а потім підвішуємо їх ближче до стелі.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Розумний метод із сіллю допоможе довго зберігати часник у домашніх умовах.

Якщо ж ви віддаєте перевагу зберіганню цибулі в дерев'яних ящиках або коробках, її необхідно відсортувати за сортами та розміром (великий або дрібний), щоб потім було легше шукати потрібний.

Необхідно придбати спеціальні пластмасові ящики з отворами, які добре вентилюватимуться з усіх боків. Їх зручно ставити один на одного – так можна заощадити місце.

Фото: pixabay.com

Можна також зберігати цибулю в поліпропіленових сітках та картонних коробках. У коробках шар цибулі повинен перевищувати 30 см, і бажано просвердлити у яких невеликі отвори для вентиляції.

Не можна зберігати цибулю в поліетиленових мішках або пакетах - оскільки через утворення конденсату вона може почати пліснявіти або псуватися.

Цікаві новини для вас:

  1. Як врятувати помідори від фітофтори: хімічні засоби, біопрепарати та дієві народні методи.
  2. Ефективний народний засіб від слимаків, який миттєво прожене їх із городу.
  3. Цю хворобу томатів часто плутають із фітофторою: що робити із сухою плямистістю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео