Лайм

Фінальна підгодівля цибулі, яка допоможе збільшити її розмір і термін зберігання

Як отримати великий урожай, який довго лежатиме взимку

Протягом вегетаційного періоду цибулю підживлюють кілька разів: обробляють сіянці, вносять добрива на етапі росту та в другій половині літа. Розповідаємо, для чого вноситься фінальна підгодівля, як її проводити і який засіб використовувати.

Остання підгодівля проводиться практично перед самим збиранням урожаю. Її мета – збільшити розмір цибулин та продовжити термін зберігання за рахунок калійного добрива. На цьому етапі легко проводити підживлення, оскільки головка цибулі знаходиться вже над поверхнею ґрунту і коренева система відразу вбере корисні мікроелементи.

Читайте також: Як визначити, що часник дозрів, і його час викопувати: не проґавте цей момент.

Фото: pixabay.com

Чим підгодувати цибулю

Для фінального підживлення використовують мінеральне добриво - сірчанокислий калій (сульфат калію). Для приготування розчину вам знадобиться:

  • сульфат калію – 20-25 г;
  • вода – 10 л.

У скляну банку висипте порошок, додайте трохи води та ретельно перемішайте, щоб добриво повністю розчинилося. Перелийте в садову лійку і додайте воду, що залишилася. Якщо готуєте розчин у відрі, то окремо змішувати не потрібно.

Перед тим як вносити підживлення, ґрунт потрібно злегка зволожити. Поливайте грядки без насадки для розпилення води. За бажанням повторіть цю процедуру через тиждень.

Калійне підживлення проводиться для максимального збільшення головки та покращення лежкості цибулі.

Фото: pixabay.com

Раніше ми розповідали, що робити з цибулею після викопування, щоб довго зберігалася взимку.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами