Лайм

Очільниця музею Голодомору Леся Гасиджак, яку цькували через вагу, знялася для Vogue

Жінка вірить у те, що добро завжди перемагає зло

Директорка Національного музею Голодомору-геноциду Леся Гасиджак знялася для видання VOGUE Україна після того, як зазнала хвилі критики з боку користувачів мережі через свою зовнішність. Також вона дала відверте інтерв'ю журналу, у якому розповіла, як їй вдалося пережити булінг.

"Днями в українському суспільстві спалахнув скандал: Леся Гасиджак, в. о. директора Музею Голодомору, зазнала хейту і бодішеймінгу. Її професійні якості піддали сумніву через зовнішність та вагу. Ми знову стикнулися з тим, що жінку обговорюють саме через вигляд. Але в цій історії зачіпає не лише цькування, а й те, що експертність жінки знецінили виключно через її зовнішність", - зазначається у публікації видання в Instagram.

Читайте також: Байдуже, що кажуть інші: зірки підтримали флешмоб "10 із 10" після скандального шоу Остапчука.

Фото: vogue.ua

Скандал спалахнув наприкінці липня. На тлі на тлі новин про те, що Верховна Рада підтримала фінансування будівництва Національного музею Голодомору-геноциду, Леся Гасиджак отримала порцію критики через зайву вагу та свою зовнішність.

Як відомо, тоді адвокат Клим Братківський, народна депутатка Мар'яна Безугла написали негативні пости у соцмережах, у яких хейтили Лесю. Згодом Мар'яна Безугла вирішила "доповнити" свій пост фотографіями Лесі, виснажених темношкірих дітей, пам'ятнику Голодомору. Публікації стали вірусними, а допис наразі Братківського наразі видалений чи прихований.

Фото: vogue.ua

Читайте на тему: Українці обурені виконанням Джамалою гімну України: що не так.

"Добро перемагає зло", - каже в інтерв'ю VOGUE Гасиджак після цієї неприємної ситуації. Вона зізнається, що дізналася про скандал випадково, і перші дні для неї були непростими. Жінка навіть збиралася подавати до суду на своїх кривдників, але через якийсь час зрозуміла, що не буде цього робити, оскільки це було імпульсивне рішення.

У розмові з журналістами видання Леся пригадала своє дитинство та розповіла про ставлення до власного тіла. "Леся згадує, що в дитинстві була як всі діти - "можливо, трохи мала щічки на фото". Проте з жодними проблемами зі сприйняттям себе або булінгом не стикалася. Відмінниця по життю (золота медаль в школі, диплом з відзнакою в університеті), Гасиджак, як і всі, здавала нормативи з фізкультури - і біг, і стрибки", - йдеться в інтерв’ю.

Фото: vogue.ua

Директорка музею не приховує, що за своє життя випробувала безліч систем харчування, а одного разу зрозуміла, що відпускає ситуацію, оскільки впливати на неї неможливо. "Вона справляє враження людини, яка в ладу з собою та власним тілом, і це неминуче захоплює. Коли я питаю про коло підтримки, яке допомогло їй впоратися зі стресом, її очі виблискують, - також говориться у джерелі. - І неочікувано вона додає, що чоловіки, які були поруч, завжди "допомагали їй відрощувати крила" та ніколи не хейтили".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria