Лайм

Був творцем і воїном: стало відомо про загибель актора Філіпа Віннера на фронті

Захиснику був 31 рік

Захищаючи Україну від російських окупантів на фронті, загинув український актор Філіп Віннер (Дєдковський). Про смерть захисника стало відомо у день його народження, 9 липня. Колеги та друзі актора вшановують його пам'ять і діляться спогадами.

Фото: instagram.com/philipwinner90/

"Сьогодні у Філіпа день народження. Мало виповнитись 32. Але сьогодні стало відомо про його загибель. Філіп був актором, творцем і воїном. Світла пам'ять", - написав у Instagram Максим Девізоров, актор серіалу "Перші ластівки", який служить у ЗСУ.

"Скільки доброти та любові ти подарував. Скільки сміху. Я пам'ятаю, коли ти сказав, що підеш захищати нашу країну. І як ти завжди намагався триматися? Твоя мати виховала справжнього чоловіка. І я пишаюся тобою. І люблю всім серцем. Ти там назавжди. І в наших щасливих місцях. Місцях щасливих людей", - йдеться у публікації актриси та режисерки Ганни Хижняк.

Фото: instagram.com/philipwinner90/

Читайте також: Режисер Андрій Максименко помер у лікарні від поранень, отриманих на фронті.

Філіп Віннер вступив до лав ЗСУ на самому початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Служив у 26-му окремому стрілецькому батальйоні, перебував на "нулі" на Донеччині починаючи з грудня 2022 року. Захисник з нетерпінням чекав на контрнаступ ЗСУ, ділився своїми емоціями та роздумами про війну.

https://www.facebook.com/PhilipWinner189

"Саме в цю хвилину ми з вами створюємо нову, власну реальність, закладаючи потужний фундамент для наших дітей та онуків. Свідомо приймаючи реальність і змінюючи її в межах своїх сил (а іноді й не в межах), ми змінюємо себе, людей, світ навколо. Ми змінюємо цю реальність щодня, після кожного нашого вчинку... Що таке Доля? Це знає Тарас Григорович Шевченко. Я це намагаюся тільки зрозуміти. І зараз, після проходження гарячих, шалено морозних, дощових і недоспаних днів війни, після погляду Смерті в мої очі… я на 100% усвідомлюю й розумію, чого я хочу в своєму житті. І яку ціну я готовий за це заплатити, який шлях пройти", - писав він у травні 2023 року.

Філіп Віннер грав у київському "Живому театрі", був студентом кіношколи Ukrainian Film School. Перебуваючи на передовій, захисник публікував емоційні прочитання поезій українських поетів, які набирали в мережі велику кількість переглядів. В останньому відео, яке він записав в окопі, актор читає поезію Василя Симоненка "Є у коханні будні і свята".

Актор Антон Прасоленко помер у шпиталі від поранень, отриманих на фронті.

Новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації