Лайм

Захищав країну на Донеччині: музикант Костянтин Старовицький загинув на фронті

Йому було 40 років

На фронті загинув український музикант та диригент Костянтин Старовицький, який виступав із Національним академічним духовим оркестром у Київській опері. Трагічною новиною його колеги поділилися у Facebook.

Повідомляється, що Старовицький став до лав ЗСУ після початку повномасштабної війни, служив як стрілець. Він бився з російськими окупантами під Краматорськом, але 5 квітня загинув. Захиснику України було 40 років.

Фото: Facebook

"Оркестр зазнав непоправної втрати. Захищаючи нас із вами, захищаючи всю країну, на Краматорському напрямку загинув наш колега. Вічна пам'ять Герою! Царство небесне", - написав директор Національного академічного духового оркестру Олександр Пироженко.

Читайте також: Актор Антон Прасоленко помер від поранень, отриманих на фронті.

"Ще одна втрата для української культури, для нашого театру, зокрема, - йдеться у публікації Київської опери. - Загинув, захищаючи країну, Костянтин Старовицький, наш колега, який у Київській опері був артистом оркестру, а згодом – диригентом-постановником. Слава Герою! Вічна пам'ять!"

Фото: Facebook

Костянтин Старовицький родом із Броварів. Освіту здобув у Національній музичній академії України, де навчався на оркестровому, вокальному та диригентському факультетах. Поставлена ним опера "Ріта" (2016) була номінована на театральну премію "Київська пектораль" у чотирьох категоріях.

Фото: Facebook

Після повномасштабного вторгнення РФ музикант мобілізувався. У нього залишилася мама похилого віку і маленька дочка.

Раніше стало відомо про загибель гумориста "Ліги Сміху" Романа Іваненка, який захищав Україну.

Читайте також:

Новини партнерів

Читайте також

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні