Лайм

Італійський співак Тото Кутуньйо помер у віці 80 років після госпіталізації

Артист довго хворів

Помер Тото Кутуньйо, якому у липні виповнилося 80 років. Видання Il Mattino повідомляє, що співак і автор пісень помер 22 серпня близько 16:00 у лікарні Сан-Раффаеле в Мілані, куди був госпіталізований напередодні.

Менеджер Кутуньо Даніель Манкузо розповів, що артист давно хворів, і останніми місяцями йому "стало гірше". Раніше ЗМІ повідомляли, що у нього були проблеми із серцем.

Читайте також: Не розглядається як підозріла: у поліції розкрили деталі смерті співачки Шинейд О'Коннор.

Фото: Getty Images

Тото Кутуньйо, який народився 7 липня 1943 року, був символом італійської музики завдяки пісні "L'Italiano". Серед інших його хітів - "Il tempo se ne va", "La mia musica", "Solo noi" та багатьох інших.

Кутуньо розпочав музичну кар'єру у віці 18 років. З 1980 року він працював з Адріано Челентано як автор пісень. Також саме він написав усі пісні у репертуарі Джо Дассена.

У 1983 році Кутуньо переміг на фестивалі в Сан-Ремо з піснею "L'Italiano". Пісня продалася мільйонами платівок та зробила його відомим у всьому світі. У 1990 році він переміг на конкурсі "Євробачення", після чого Італії вдалося посісти 1 місце лише у 2021 році завдяки гурту Maneskin.

У 2019 році Тото Кутуньо потрапив у скандал в Україні. Його в'їзд на концерт у Києві хотіли заборонити через проросійську позицію. Він відповів, що "здивований і стурбований", а також "далекий від політики". Причиною стало те, що Тото Кутуньо разом з Аль Бано, Рікардо Фольї та гуртом "Ріккі е повірі" через YouTube-канал "Друзі Путіна в Італії та в усьому світі" ("Amici di Putin In Italia e nel mondo") привітали президента РФ з днем народження. Незважаючи на скандал, Кутуньо все ж таки виступив у Києві 23 березня 2019 року.

Раніше від рідкісної невиліковної хвороби помер чоловік Сандри Баллок.

Читайте також:

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа