Лайм

Хвороба Паркінсона, деменція і діабет: невиліковні діагнози, з якими живуть світові зірки

Деякі селебріті наважились розповісти про це лише через роки

Зірковий статус не захищає від хвороб, і деякі світові знаменитості живуть із невиліковними діагнозами. Про яких саме особистостей йдеться і як вони коментували свої захворювання – розповімо далі.

Брюс Вілліс

68-річний актор хворий на лобно-скроневу деменцію - невиліковне нейродегенеративне захворювання. "З того часу, як навесні 2022 року ми оголосили, що у Брюса діагностували афазію, його стан прогресував. Тепер у нас є більш конкретний діагноз: лобово-скронева деменція (ЛВС). На жаль, проблеми зі спілкуванням — лише один із симптомів хвороби, з якою бореться Брюс. Хоча це боляче, нарешті отримати чіткий діагноз – це полегшення", - говорилось у заяві, яку підписала дружина Вілліса Емма Хемінг, його колишня дружина Демі Мур та всі п'ятеро дочок.

Брюс ВіллісФото: theaftd.org

Читайте також: Родина Брюса Вілліса показала, як зараз виглядає невиліковно хворий актор.

Майкл Джей Фокс

Канадський та американський актор живе з діагнозом хвороба Паркінсона, який йому поставили у в 1991 році. Розповісти про своє захворювання публічно чоловік наважився лише через 7 років – у 1998-му. Даючи свідчення перед Конгресом США про обізнаність та дослідження Паркінсона, він сказав: "Минуло цілих 7 років між тим, як мені поставили діагноз, і тим, як я заговорив про нього".

Майкл Джей ФоксФото: Getty Images

Сельма Блер

Акторка має розсіяний склероз, який впливає на мозок та центральну нервову систему. Уперше про свій діагноз зірка розповіла у жовтні 2018 року, коли оприлюднила пост у соцмережах на цю тему. Тоді вона зізналася, що симптоми почала помічати давно і почувалася через це невпевнено. Наразі Блер пересувається із тростинкою, а також не боїться відверто говорити шанувальникам про наслідки хвороби, з якою їй довелося зіштовхнутися.

Сельма БлерФото: wikipedia

Френкі Муніз

Американський актор бореться із транзисторними ішемічними атаками (міні-інсультами). За своє життя він переніс близько 9 струсів мозку – це пов’язано з його спортивною кар’єрою автогонщика. Лікарі вважають, що саме через отримані у минулому травми чоловік зіштовхнувся пізніше із подібним діагнозом.

"Я не шукаю схвалення зі сторони інших чи когось, хто б про мене піклувався. Я живу своїм життям і намагаюся рухатися вперед. Це не заважає мені бути там, де я хочу бути", - говорив про своє захворювання Муніз у 2017 році – якраз у період участі у шоу "Танці з зірками".

Френкі МунізФото: wikipedia

Читайте на тему: Шеннен Доерті поділилася новинами про лікування раку: Борюся, щоб жити.

Селена Гомес

У 2015 році виконавиця зізналася, що у неї вовчак – запальне захворювання, яке змушує імунну систему атакувати власні клітини. Наслідком хвороби для артистки стала трансплантація нирки у 2017 році. "Можливо, тоді я не до кінця розуміла, що зі мною відбувається. Бо тоді стояло питання: життя чи смерть. На щастя, одна з моїх найкращих подруг зробила для мене найкращий подарунок – віддала мені свою нирку і врятувала мене. Зараз я почуваюся добре", - говорила про свій діагноз Гомес.

Селена ГомесФото: instagram.com/selenagomez

Леді Гага

Американська артистка у 2017 році повідомила, що у неї хронічна фіброміалгія. Пацієнти з такою хворобою страждають від хронічного, симетричного болю, який виникає у всьому тілі. Хвороба до кінця не вивчена, що ускладнює процес її лікування. Про життя з цим захворюванням співачка розповідала у своєму документальному фільмі:

"Я хочу надати допомогу у підвищенні обізнаності та об'єднати людей, у яких вона є. Ми всі можемо поділитися історіями про те, що допомагає, а від чого стає боляче", - висловлювалася вона.

Леді ГагаФото: instagram.com/ladygaga

Белла Хадід

Відома американська модель страждає від хвороби Лайма, якою заразилася у 2012 році. "Все починалося з туману у мозку, якийсь час я навіть не могла скласти докупи речення. Я дуже втомилася. Кілька тижнів тому у мене були масштабні зйомки компанії, які мені довелося перенести. Це важко, але я намагаюсь триматись, тому що якщо ти цього не зробиш, це зробить хтось інший за тебе", - коментувала свою боротьбу із захворюванням знаменитість у серпні 2016 року.

Белла ХадідФото: instagram

Читайте на theLime: Селін Діон розповіла про рідкісну невиліковну хворобу, через яку не може виступати.

Кім Кардаш’ян

Зірка роками страждає від діагнозу псоріаз (аутоімунне захворювання шкіри). "Я не хочу говорити про це, ще занадто рано, але мій псоріаз майже зник. Я використовувала світлову терапію, і наразі він зник на 60 відсотків, - коментувала вона своє захворювання у листопаді 2017 року. - І це для мене дуже дико, адже хвороба не зникала роками".

Кім Кардаш'янФото: instagram

Геллі Беррі

Американська кіноакторка страждає на цукровий діабет з 19 років. "Я стала почувати себе набагато краще та здоровіше, коли навчилася керувати цим захворюванням, - говорила знаменитість у серпні 2015 року. - Знадобилося кілька років і кілька страшних випадків, щоб визнати, що потрібна була зміна способу життя, а не просто дієта".

Геллі БерріФото: wikipedia

Том Генкс

Зірка "Зеленої милі" та інших культових фільмів також має цукровий діабет другого типу. "Я пішов до лікаря і він мені сказав: "Ви знаєте, які високі цифри цукру в крові, з якими ви маєте справу у свої 36 років? У вас діабет другого типу, чоловіче", - прокоментував свою хворобу зірка під час розмови з Девідом Леттерманом у жовтні 2013 року.

Том ГенксФото: wikipedia

Мелані Гріффіт

Американська акторка страждає від такого діагнозу як епілепсія. "У мене було два напади. Перший – мене зняли з човна. - сказала вона у жовтні 2017 року. У мене був сильний великий напад і вони відвезли мене до лікарні у Каннах, а потім привезли назад до човна. Потім в мене стався ще один напад і я повернулась до лікарні. Лікарі почали аналізувати мій стан вже серйозніше. Коли я повернулася до США, мені поставили діагноз епілепсія".

Мелані ГріффітФото: wikipedia

Читайте також: Найважче рішення: Оззі Осборн йде зі сцени через проблеми зі здоров'ям.

Кетрін Зета-Джонс

Акторка страждає на біполярний розлад. У неї діагностували захворювання другого типу, яке класифікується нижчим ступенем та має тривалий період. Хвороба акторки, що в тому числі може бути спровокована сильним стресом, загострилася після того, як її чоловік Майкл Дуглас боровся із раком горла четвертої стадії.

У 2011 році знаменитість потрапила до психіатричної лікарні. "Подолавши сильний стрес минулого року, вона прийняла рішення зареєструватися в психіатричному закладі та побути там якийсь час", - коментував тоді цю ситуацію публіцист зірки Сесі Йорк.

Кетрін Зета-Джонс та Майкл ДугласФото: Getty Images

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня