Лайм

Як відлякати ос на природі: натуральні засоби, які не подобаються комахам

Беріть собі на замітку та розкажіть друзям

Багато хто з нас не любить літо через те, що і в приватних будинках, і в квартирах, і на вулицях, а особливо в лісі та біля водойм з'являється величезна кількість настирливих мух, комарів та ос, які здатні сильно зіпсувати відпочинок. theLime ділиться з вами списком натуральних засобів, які допоможуть відлякати цих комах.

Читайте також: Як позбутися мух на кухні: допоможуть три несподівані методи.

Фото: pixabay.com

За допомогою яких натуральних засобів можна відлякати ос?

Оцет

Оцет універсальна речовина, яку використовують для приготування їжі, прибирання, випічки і навіть боротьби з бур'янами, а також знищення ос. Просто змішуємо яблучний оцет, цукор та воду у мисці. Ретельно перемішуємо і залишаємо пастку поруч із їхнім гніздом, щоб вони втопилися.

Олії гвоздики, герані та лемонграсу

Змішуємо по декілька крапель кожної олії з водою та засобом для миття посуду, переливаємо в пульверизатор і наносимо на ділянки зовні будинку, де оси полюбляють будувати гнізда: під карнизами, дахами ганку та іншими виступами та щілинами. Також можна розпорошити розчин на рослини, оскільки суміш не буде шкідливою для них.

Мило та вода

Щоб боротися з невеликими висячими гніздами ос, потрібно змішати 2 ст. л. засобу для миття посуду з водою та перелити в пульверизатор. Справа в тому, що мило закупорює їх дихальні пори (називаються дихальцями), і вони майже миттєво вмирають.

Читайте також: Топ-6 натуральних засобів, що захищають від укусів комарів та інших комах.

Ефірна олія м'яти

Олія перцевої м'яти також може ефективно відлякувати ос. Ви можете спробувати застосувати її, як описано вище, розпорошивши на рослини та в місцях загального користування, де вони найчастіше збираються.

Пастка для ос

Щоб приготувати таку пастку, необхідно взяти пластикову пляшку 1,5 л або 2 л. Розрізаємо її на дві частини – так, щоб горловина була приблизно в 1,5-2 рази коротша за нижню частину. Воду підігріваємо до 40°С і розчиняємо в ній 2 ст. л. цукру, ретельно перемішуємо, щоб розчинилися всі кристали. Виливаємо отриманий розчин в нижню частину пляшки і вставляємо верхню частину пляшки шийкою вниз, щоб утворилася лійка. Відстань між шийкою та рівнем води має становити приблизно 1-2 см. Підвішуємо пастку на гілки дерев або в місцях, де люблять збиратися оси.

Прості правила: тримаємо їжу та сміття закритими

Проблеми з осами зазвичай трапляються на задніх дворах приватних будинків, де є багато джерел їжі у вигляді відкритого сміття, сміттєвих баків і харчових відходів, що компостуються. Тому обов'язково щільно закриваємо кришки сміттєвих баків.

Якщо ж ви зібралися з друзями на пікнік, потрібно завжди тримати солодкі напої та будь-яку їжу поза досяжністю ос. Часто люди відкривають напої і ставлять їх на стіл, а оси забираються в банки і жалять, коли людина, яка нічого не підозрює, робить ковток, що дуже небезпечно.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Які запахи відлякують павуків та комах: прості лайфхаки, які потрібно знати.
  2. Комарів стане значно менше завдяки простій пастці з пляшки і дріжджів: як її зробити.
  3. Як захистити одяг від молі: дієві засоби та лайфхаки, які вирішать проблему.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття