Лайм

Як захистити одяг від молі: дієві засоби та лайфхаки, які вирішать проблему

Розібратися зі шкідниками можна навіть без хімії

Міль у будинку може стати справжньою проблемою. На кухні шкідники проникають у сухофрукти, крупи, борошно та інші сухі продукти, роблячи їх непридатними для вживання. У шафах мешкає платтяна міль, яка знищує вовняні речі та хутро. Видання Healthline поділилося лайфхаками, які допоможуть ефективно позбутися молі.

Фото: Getty Images

Кедр

Розведіть кедрову олію з водою, наповніть пульверизатор і розбризкайте у місцях, де помітили метеликів. Моль та інші комахи відлякують феромони кедра.

Сушені трави

Наповніть полотняну сумку сушеною лавандою, лавровим листом, гвоздикою, розмарином і чебрецем, зав'яжіть і покладіть у шафу. Міль ненавидить запахи цих трав. Ви також можете розбавити ефірні олії цих рослин та розпорошити на одяг. Також можна використовувати дифузор з однією або декількома комбінаціями цих олій.

Читайте також: Поява цієї сріблястої комахи може свідчити про велику проблему в будинку: фото.

Липка пастка

Не зайвим буде розмістити в шафах липкі пастки для молі, які мають доступну ціну. В основі таких пасток – спеціальний феромон, який приваблює метеликів на липку поверхню. Це доступний варіант, який зменшить темпи розмноження шкідників, але, на жаль, ніяк не вплине на їхні яйця та личинки.

Морозилка

Заморозьте будь-який одяг, на якому є сліди молі. Зберігайте вологі речі в морозильній камері щонайменше 24 години, щоб усі личинки та яйця загинули.

Фото: Getty Images

Оцет

Пропилісосьте полиці і вимийте їх розчином оцту та води. Оцтова кислота знищить личинки, а різкий запах відлякає метеликів від вашої шафи.

Пряме сонячне проміння

Перед тим, як прибирати теплі речі на тривалий час, їх слід випрати. Якщо ви цього не зробили, літо – найкращий час, щоб запобігти розмноженню молі у шафах. Виперіть речі і розвісьте їх на сонці. Це гарантує, що будь-які яйця або личинки шкідників у вашому одязі будуть знищені.

Читайте також: Вісім натуральних продуктів, які допоможуть вигнати мурах із дому.

Сухість у шафі

Міль процвітає у вологому середовищі, тому переконайтеся, що речі у ваших шафах не відсиріли. Не зберігайте одяг у підвалах, гаражах, під навісом на вулиці або в інших місцях, де він може стати вологим.

Фото: Getty Images

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття