Лайм

Відомий гурт, який вважали російським, насправді створили музиканти з Костянтинівки

Заснувався колектив у 1992 році

У 90-ті роки на піку популярності був гурт "Ненсі", який всі вважали російським. Музиканти переїхали до Москви, де написали свої головні хіти, у тому числі й "Дым сигарет с ментолом", але насправді історія колективу розпочалася у Костянтинівці Донецької області, звідки родом його засновник.

Читайте також: Популярна "російська народна пісня" виявилася українським романсом: відео.

Фото: instagram.com/anatoliynensi

Гурт "Ненсі" з'явився завдяки українському співаку та автору пісень Анатолію Бондаренко. Інтерес до музики він став виявляти з дитинства: грав у шкільних ансамблях та брав участь в аматорських шкільних гуртах як соліст та бас-гітарист, а потім ритм та соло-гітарист.

У 1983 році Бондаренко створив гурт "Хоббі", яка стала популярною на Донеччині. Колектив випустив альбом із авторськими піснями, заголовна композиція "Кришталева любов" невдовзі увійшла до платівки "Ненсі" 1990-го року "Туман-туман".

Фото: instagram.com/nensi_music

У період розпаду СРСР музикант закриває "Хоббі" та збирає нових учасників для гурту з перспективою переїзду до Москви. Так у 1992 році з'явився гурт "Ненсі", названий на честь дівчини юності Анатолія.

"Колись у вісімдесятих, у піонерському таборі "Донецька юність" у Слов'яногорську, в найкрасивіших місцях, я зустрів її. У цьому піонерському таборі я проводив щоліта з першого класу до восьмого - там мама працювала, світла їй пам'ять. У сьомому класі ми вже були підлітками, ми танцювали, закохувалися... До нас приїхала група юнаків та дівчат з різних країн світу, серед яких була Ненсі, - розповідав Бонаренко.- Ми кілька років переписувалися, доки не змінилася політична обстановка, я писав листи ще й ще, але вони поверталися до мене або не доходили до неї. Сказали, що її сім'я змінила місце проживання. Так це ім'я залишилося зі мною в житті…".

Фото: instagram.com/anatoliynensi

У 1992 році гурт "Ненсі" записав у Донецьку свій перший студійний альбом під назвою "Дым сигарет с ментолом", однойменна композиція з якого включена до багатьох збірок.

Серед інших популярних у 90-х пісень колективу - "Чистый лист", "Я тебя нарисовал", "Я ухожу от тебя", "Как я любил тебя", "Ива", "Черный Каддиллак", "Девушка мечты" та інші.

До складу "Ненсі", окрім Бондаренка, увійшли росіянин Андрій Костенко, який три роки жив Костянтинівці, та Сергій Бондаренко, син Анатолія, який помер у 2018 році у віці 31 рік. Причиною смерті одного з солістів "Ненсі" стала хвороба, яка раптово розвинулася. Він помер у лікарні. Поховали музиканта у Києві.

Фото: instagram.com/sergeynensi

Нині гурт "Ненсі" виступає в Європі, дає концерти в Німеччині та Чехії. Анатолій Бондаренко відмовляється виступати в РФ, але мовчить про війну та обстріл рідної Костянтинівки.

Фото: instagram.com/nensi_music

Читайте також, як змінився Михайло Панчишин – переможець "Х-фактора" та воїн ЗСУ, який став учасником "Голосу країни".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Український репер і продюсер Потап показав фото із Софії – столиця Болгарії – чим займається артист за кордоном

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американський актор Міша Коллінз приїхав до України та показав фото на тлі знищеної російської техники, що виставлена у Києві

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смілий образ на Каннському кінофестивалі - який вигляд мала співачка, яка була ціль її візиту