Лайм

Що стало з сестрами Опанасюк з дуету Анна-Марія, які не могли відповісти на запитання про Крим

Повномасштабна війна в Україні вплинула на їхню позицію

Анна та Марія Опанасюк – сестри-близнючки, які виступають у дуеті Anna Maria. Співачки брали участь у шоу "Шанс", "Голос країни" та національному відборі на "Євробачення-2019". Тоді дівчатам вдалося дійти до фіналу з піснею "My Road", проте їхня політична позиція зробила перемогу неможливою.

Фото: https://www.instagram.com/annamariaduet/

Ведучий Нацвідбору Сергій Притула звернув увагу на те, що батьки уродженок Сімферополя пішли на співпрацю з Росією після окупації Криму: батько працював суддею, а мати була заступницею Голови окупаційної Ради міністрів Криму. У зв'язку з цим проти Олександра та Лариси Опанасюк в Україні порушено кримінальні провадження за державну зраду.

"Розуміючи, який у вас бекграунд, невже ви наївно розраховували, що люди на це не звернуть уваги?" - запитав Притула.

"Ми свій вибір зробили давно. Батьки зробили свій, і ми на нього вплинути не можемо. Але це все одно наші батьки", - відповіли сестри.

Читайте також: Топ-пропагандистка Кремля заступилася за українських співачок, які потрапили у скандал через Крим.

Співачки заявляли про свою аполітичність та відмовилися відповісти на запитання, чий Крим. У скандальному інтерв'ю Роману Скрипіну Анна та Марія зробили безліч заяв, які надовго зіпсували їхню репутацію.

  • "Крим наш, бо це наш дім. Наш із моєю сестрою. Ми там народилися, почали співати, наповнюємося там енергією, це наше улюблене місце на землі".
  • "Ми не політики, ми люди. Просто люди, які народилися в Криму. Там трапилося те, що трапилося. Там з'явилося два кордони – український та російський".
  • "Крим залишився Кримом. Там те саме море, ті ж гори, те ж повітря. Мені здається, що Україна просто втратила Крим. Це наша думка".

Не стали сестри Опанасюка коментувати і колабораціонізм батьків.

Фото: Wikipedia

"Ми живемо в Києві, батьки живуть у Сімферополі. Вони працюють на своїй роботі. Працюють на благо людей, які живуть у Криму, - сказали дівчата, чия мати отримала медаль Міноборони РФ "За повернення Криму". - У нас чудова сім'я, є багато тем, на які ми можемо говорити. Про політику ми не балакаємо, ця тема для нас закрита абсолютно".

Читайте також: Спроба перевзутися: Maruv змінила сценічне ім'я та нарвалася на хейт українців.

У 2019 році співачки пропонували "почекати ще років 10", щоб переоцінити анексію Криму та окупацію Донецька та Луганська "з погляду історії". До моменту, коли Росія розпочала повномасштабну війну в Україні, минуло значно менше часу.

Після 24 лютого 2022 року Анна та Марія звернулися до підписників та заявили, що залишаються в Києві, а Україна справедливо захищає свою землю. "Ми були далеко не всією політикою задоволені, але те, що відбувається зараз, це відкрита воєнна агресія та катастрофа", - сказали співачки.

Фото: https://www.instagram.com/annamariaduet/

Незабаром вони почали вести акаунт українською мовою, записували пісні та виступали у містах Європи та України з синьо-жовтими прапорами. У квітні 2023 року вони опублікували відео, в якому вперше чітко відповіли на запитання про Крим.

"Крим - це Україна. І інакше бути не може. Був, є і буде Україною. Деякими своїми діями і словами не пишаємося. Ми - українки. Ми були, є і будемо. У Анни є коханий чоловік, теж військовий ЗСУ. Ми хочемо подякувати кожному захиснику, кожній захисниці, які не шкодують свого життя", - сказали вони.

Читайте також: Шляхи розійшлися: Сергій Притула прокоментував українофобну позицію екс-колеги Андрія Молочного.

Сьогодні дует продовжує виступати в Україні та Європі, а у липні співачки вперше заспівали для військових на лінії фронту. Разом із проектом Колі Серги "Культурний Десант" вони виступили для 110 бригади ТРО ЗСУ у Запорізькій області.

"Об'їхали багато позицій, військових госпіталів та медичних пунктів. Нам хотілося особисто приїхати до хлопців на передову, щоб подякувати їм. Вважаємо, що це призначення артиста у воєнний час, - йдеться в публікації Анни та Марії в Instagram. - Коли бачиш все на власні очі, щось перевертається в свідомості. Ти розумієш, яка висока ціна свободи, незалежності і Перемоги".

Фото: https://www.instagram.com/annamariaduet/

Тим часом у Криму окупаційна влада звільнила матір Анни та Марії з посади уповноваженого з прав людини. Вона працювала омбудсменом 4 роки і нібито сама написала заяву про припинення повноважень.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа