Лайм

Як змінився Михайло Панчишин - переможець "Х-фактору" і воїн ЗСУ, який став учасником "Голосу країни"

Хлопець відслужив майже рік, нині комісований за станом здоров'я

Михайло Панчишин - воїн ЗСУ, а також талановитий виконавець, який став відомий громадськості після перемоги у вокальному шоу "Х-фактор" у 2017 році. Нещодавно хлопець повернувся на сцену та заявив про себе зворушливим виконанням авторської пісні про невідомого героя, яку виконав на "сліпих прослуховуваннях" "Голосу країни-13".

Що відомо про життя артиста з творчим позивним Ptashkin та як він змінився після початку повномасштабної війни - читайте далі у нашому матеріалі.

Читайте також: Учасником "Голосу країни-2023" став військовий ЗСУ, який підкорив мережу патріотичним хітом.

Фото: instagram.com/yanptashkin

Михайло народився в 1998 році, він родом із міста Рудки, що на Львівщині. Освіту хлопець отримав у Львівському коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу за спеціалізацією кухар-кондитер. Після отримання професійних навичок деякий час встиг попрацювати в одному із закладів Львова.

Хоч музикою юнак і не займався професійно, проте це була справа, яка захоплювала його. Тому у 2017 році він наважився взяти участь у на той момент популярній вокальній передачі "Х-фактор". Панчишин опинився у команді Дмитра Шурова, і у фіналі здобув перемогу. Тоді суперником хлопця був Юрко Юрченко, який, до слова, теж наразі служить у лавах ЗСУ. За результатами глядацького голосування, Михайло здобув перемогу і таким чином отримав можливість записати пісню та зняти на неї кліп, а також виграв 1 млн грн, як було заявлено авторами проекту.

Після гучної перемоги у "Х-факторі" хлопець почав розвивати сольну кар'єру. У 2018 році він випустив дебютний кліп на пісню "Вода крижана" і у тому ж році пройшов його перший сольний концерт. Наступного року виконавець презентував пісню "Baby". Як він пояснював, ця композиція стала своєрідним філософським підсумком метаморфоз особистості в результаті формування світогляду уявлень про стосунки.

"Перші рядки пісні прийшли шість років тому, коли я писав портрет своєї дівчини. Я любив фарби і свою художню школу, музики не було навіть в планах. А коли ми стали колишніми, спогади про ці відносини трансформувалися у повноцінну пісню", - коментував випуск пісні Михайло.

Читайте на тему: Перший переможець шоу "Зважені та щасливі" Микола Ворошнов служить у ЗСУ: як він змінився.

Паралельно із розвитком сольної кар'єри юнак також вів соціальні мережі, у яких ділився фотографіями з концертів та висвітлював деякі свої думки.

Фото: instagram.com/yanptashkin

З початком повномасштабного вторгнення країни-окупанта Росії в нашу країну Панчишин приймає рішення відкласти мікрофон, аби стати на захист Батьківщини. Під час своєї служби він брав участь у звільненні Ірпеня під Києвом, воював у Бахмуті, де потрапив під семиденне бомбардування міста.

Як розповідав Михайло, тоді він пережив справжнє пекло на Сході, знаходячись на нульовій лінії фронту. П'ять днів із побратимами вони були під постійними артилерійськими обстрілами та жили в окопах, а на шостий день російські загарбники прорвали фланги і взяли їхній взвод у кільце. Бій тривав близько 14 годин. Панчишину разом з іншими українськими захисниками вдалося врятуватися, але були й ті, кому врятуватися, на жаль, не вдалося.

Також не обійшлося без поранення, через яке українець 3 місяці пробув у лікарні. Після одужання восени 2023 року його звільнили від участі у бойових діях.

Фото: instagram.com/yanptashkin

Війна торкнулася родини артиста значно раніше, аніж 24 лютого 2022 року, оскільки на передовій на Донбасі у 2014-му служив його брат Петро.

Читайте на нашому сайті: Де зараз зірка "Шоу довгоносиків" Віктор Андрієнко і як змінилося його життя під час війни.

Після року служби у ЗСУ та звільнення за станом здоров'я переможець "Х-фактора" повернувся до цивільного життя: він виступає для військових у госпіталях, аби таким чином підтримати їхній бойовий дух, а також займається волонтерством задля допомоги бійцям на фронті.

У березні цього року співак дав перший сольний концерт у період повномасштабної війни. Він випустив альбом під назвою Бойові бобри, який присвятив військовим. У липні Панчишин презентував пісню "Я солдат", кліп на яку зняв на одному з полігонів, де солдати проходять тактичні навчання. Також у ролику можна побачити військових, які брали участь у бойових діях безпосередньо на нулі.

Артист хоче і надалі говорити всьому світу про те, що переживають українські захисники на передовій, і участь у "Голосі країни-13" стала для цього чудовою можливістю.

"Ворог воює дуже підло. Я особисто бачив, як фосфор падає в Бахмуті. Ми зайшли в саме пекло, в сам нуль. Так сім днів безперервних обстрілів. Кожен приліт біля тебе - це контузія. Нас окупанти взяли в кільце. Я думав, якщо я звідси виберуся живим, то зроблю так, щоб про цей бій не забув ніхто, щоб не забули хлопців, які там полегли. Я буду освіщати їхню славу" - коментував свою появу у популярній передачі він.

На "сліпих прослуховуваннях" "Голосу" Михайло заспівав авторську пісню "Невідомий герой", написану разом із побратимами в окопі. Свій виступ він присвятив українським бійцям, які віддали своє життя за Батьківщину.

"Я хочу стати голосом невідомих героїв, які загинули в боях. Я хочу стати голосом країни, щоб підняти людей і ми скоріше виграли війну" - підсумував Панчишин.

Фото: instagram.com/yanptashkin

Читайте також: Де живе і як змінилася Ірина Поплавська - зірка серіалу "Моя улюблена Страшко".

Сильним вокалом йому вдалося розвернути крісла всіх суддів шоу: Юлії Саніної, Артема Пивоварова, Наді Дорофеєвої та Івана Клименка. Проте своїм наставником Михайло обрав Пивоварова, оскільки є його шанувальником з дитинства.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привернули увагу до України: alyona alyona і Jerry Heil висловилися про результати "Євробачення-2024"

alyona alyona і Jerry Heil висловилися про 3 місце на Євробаченні 2024 - артистки подякували шанувальникам за підтримку

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця