Лайм

Як змінилися сестри Завальські з гурту "Алібі" і чому довго не виступали разом

Після тривалих експериментів та пошуку зірки знайшли свій стиль у музиці

"Алібі" (з 2021 року - The Alibi Sisters) - український музичний гурт, до складу якого входять сестри Завальські: Анна й Ангеліна. Про шалену популярність колективу на початку 2000-х років, тривалу перерву у спільній творчості, особисте життя та діяльність під час повномасштабної війни – читайте далі на theLime.

Сестри ЗавальськіФото: instagram.com/anna_zavalskaya

Гурт "Алібі" був створений у квітні 2001 року, активну участь в ньому також брав композитор Діма Клімашенко. Вже наступного року вийшов дебютний альбом колективу під назвою "Дві сльози", а згодом світ побачила і платівка "Да или Нет".

Читайте також: Що стало з сестрами Опанасюк з дуету Анна-Марія, які не могли відповісти на запитання про Крим.

Після випуску двох альбомів популярність гурту почала стрімко зростати. Навесні 2011 року солістки стали ведучими танцювального шоу "Майданс" разом із Тіною Кароль. Також сестри Завальські були ведучими 9-ї шоу-програми церемонії нагородження конкурсу "Фаворити Успіху - 2011", а навесні 2013 року Анна Завальська була ведучою цього шоу разом із Павлом Костіциним.

2012-го артистки оголосили про припинення артистичної діяльності. Перерву у творчості та розпад колективу сестри згодом пояснювали кількома причинами. Перша - обидві стали мамами, поринули у сімейне життя та материнські будні. Друга – кожна зі співачок хотіла спробувати свої сили сольно та поекспериментувати із запуском власних проектів.

"Ми не стомлювалися одна від одної. Це був такий природній процес. Ми багато років працювали разом на сцені. Ми стали мамами. До того ж, хотілося зробити щось своє сольно. Але навіть тоді ми розуміли, що прийде час, і ми знову будемо разом", - коментували припинення діяльності сестри Завальські.

Фото: instagram.com/anna_zavalskaya

Обидві, як і планували, спробували виступати сольно. Анна випустила сингл "Її серце", а Ангеліна – презентувала кліп, знятий Аланом Бадоєвим. Проте сольна творчість не принесла виконавицям такого шаленого успіху, як дуетна.

Паралельно із ескпериментами у творчості сестри облаштовували особисте життя. У березні 2015 року стало відомо, що Анна Завальська таємно вийшла заміж за композитора і музиканта Дмитра Саратського. 11 грудня 2016 року у них народився син.

Анна з сином та чоловікомФото: instagram.com/anna_zavalskaya

Сестра Анни Ангеліна вийшла заміж за ведучого Олександра Колодія. У шлюбі у пари народився син Кирило, а у травні 2016 року виконавиця підтвердила, що стала мамою вдруге – у неї народилася донька.

"Дев'ять місяців ми були в очікуванні дива... Причому, чекали не вдвох, а вже втрьох... І тепер наш Кирило став старшим братом, в свої неповні два роки... І ось зовсім нещодавно у нас з'явилася маленька принцеса! Навіть не віриться, що тепер я мама двох дітей", - коментувала народження другої дитини Ангеліна.

Ангеліна з чоловіком в день весілляФото: instagram.com/angelina.zavalskaya

Після тривалої перерви у дуетній творчості сестри несподівано повернулися на велику сцену. Зокрема, вони взяли участь в 11 сезоні шоу "Голос країни". В проекті артистки розповіли, що зважилися на "перезавантаження" і тепер називають свій гурт The Alibi Sisters.

Співачки виконали кавер на пісню "Чірібім-чірібом" і змогли розвернути крісла всіх чотирьох суддів. Оголосивши про повернення на сцену, дівчата відмовилися від подальшої участі на проекті, пояснивши це тим, що не бажають займати місця, відведені для молодих і талановитих вокалістів.

Читайте на тему: 5 зірок, які навідріз відмовилися від участі в шоу "Голос країни".

Творчіть і життя The Alibi Sisters зараз

Навесні цього Завальські представили музичну присвяту Києву - пісню "Йшла дівчина лучками". Чуттєвим треком вони хотіли передати забуту атмосферу популярних вальсів, що лунали просто неба в Києві 70 років тому, і додали в інструментальні програші композиції мелодії двох відомих творів одного з найвидатніших киян, композитора Ігоря Шамо - "Дніпровський вальс" і "Києве мій".

Зняти ностальгічний ролик Анну та Ангеліну надихнула атмосфера Києва під час повномасштабної війни минулого літа, коли вони вперше повернулись додому з Польщі. Адже відомо, що обидві виїжджали за кордон. Анна Завальська якийсь час жила разом із сином у Британії, де він навіть ходив до школи. Проте довгої розлуки з Батьківщиною українки не витримали, тому згодом прийняли рішення повернутися додому.

"Тому що психологічно виявилось простіше знаходитись поруч з рідними. Це парадокс, але психіка працює вдома так само добре як ППО. Дистанційно ця реальність сприймається набагато складніше. Як тільки нам вдалось вирішити питання безпечного очного навчання дітей у школі, - питання "повертатись чи ні" автоматично було вирішене", - коментувала це рішення Анна Завальська.

"На самому початку війни - в березні 22-го, ми виїхали, бо прийняли рішення вивезти дітей у безпечне місце… дуже сподівались, що цей терор скоро закінчиться. Але, коли усвідомили, що це все так швидко не завершиться - повернулись додому, бо хотіли бути разом з чоловіками, в рідному місті, та діти мали повернутись до школи. Діти, на жаль, вже звикли і спокійно ставляться до цього. У школі всі разом йдуть в укриття, де продовжуються заняття, та їм навіть доводиться інколи там обідати. Душа болить за дітей кожен раз під час тривог, але вони дуже сильні, сміливі і мужні, навіть більше ніж деякі дорослі", - висловлювалася про повернення додому Ангеліна.

Фото: .instagram.com/angelina.zavalskaya

Читайте на theLime: У її вік важко повірити: як виглядає українська співачка Алла Кудлай у 69 років.

Наразі сестри Завальські продовжують виступати з концертами в країни та за її межами з благодійною метою. Частину від прибутків з продажу квитків вони передають на допомогу ЗСУ.

Випуск пісень у стилі ретро солітки гурту назвали "результатом довгого шляху та трансформацій". "Це результат довгого шляху і внутрішніх трансформацій. Ми працювали у різних жанрах, але стилістика ретро нам завжди була близькою. І те, до чого ми прийшли сьогодні, - це результат багатьох років роботи", - говорила про нинішню творчість у дуеті із сестрою Анна Завальська.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита