Лайм

Де зараз зірка "Шоу довгоносиків" Віктор Андрієнко і як змінилося його життя під час війни

Чоловік направив свої зусилля на творчість

Віктор Андрієнко - український актор та режисер театру та кіно, сценарист, письменник, продюсер. Найбільш відомий шанувальникам за комедійною програмою-серіалом "Шоу довгоносиків", у якій зіграв близько 14 персонажів.

Про життя 63 річного чоловіка під час війни, а також про те, чому відмовився виїжджати з рідної країни, - читайте далі на theLime.

Читайте на тему: Де живе і як змінилася Ірина Поплавська - зірка серіалу "Моя улюблена Страшко".

Фото: facebook

Як відомою наразі Андрієнко більшу частину свого творчого потенціалу спрямовує на реалізацію дитячих проектів. Зокрема, він знімає фільми на цю тему, пише книги, а також займається організацією суміжних в проектів - робить Міжнародні дитячі фестивалі, де показує дітям українські та міжнародні стрічки.

"У лютому 2022 року я готувався до зйомок своєї кіноказки "Легенди Чарівнолісся". Нарешті знайшов партнерів, ресурси, почали підготовчий період. До речі, Тарас Цимбалюк повинен був у мене зніматися, грати дуже цікаву роль. І я мав зніматися у двох серіалах, у мене були головні ролі", - згадував чоловік початок повномасштабного вторгнення.

Актор розповідав, що отримував від своїх друзів та знайомих чимало пропозицій про те, щоб виїхати у перші місяці повномасштабної війни, проте ні він, ні його родина не погодилися на це і залишилися в Україні. "У мене було багато пропозицій з Америки і Чехії. Я був вражений, що ці люди подзвонили. А ті, від кого чекав підтримки, лише казали матюки і те, які ми падлюки. Я одразу повикреслював із життя цих людей. Дружина з сином теж тут, ніхто не поїхав. Я знав, що це нескоро припиниться. Такі речі швидко не припиняються", - коментував це питання Андрієнко.

Читайте також: Як змінилися сестри Завальські з гурту "Алібі" і чому довго не виступали разом.

Фото: facebook

Аби не падати духом та не сидіти без діла, чоловік продовжив працювати над стрічками для дітей. Крім того, після 24 лютого Андрієнко став підтримувати своїх шанувальників творчістю, їздив різними містами України, де спілкувався із малечею та дарував їм свої книги.

"Я знав, що ця війна швидко не закінчиться, тому одразу сконцентрувався на творчості, щоб з глузду не з’їхати. Тобто я жив у двох світах – реальному, де чути вибухи і земля тремтить від боїв, та світі дитячого кіно, де мав вигадувати жарти, образи персонажів. У мене вже була така закалка. Коли помер мій батько, а я мав працювати у шоу – стрибати, жартувати, дурня валяти. Тоді я закінчив передачу і поїхав на похорон. Справа в тому, що таке вже в мене в житті було і під час екстремальних ситуацій я знаю, як рятувати мозок", – говорив він у інтерв’ю зі Світланою Леонтьєвою.

Також Андрієнко повернувся до акторської роботи. Зараз він знімається у багатосерійному скетчкомі "Зв'язок", що незабаром вийде на "Новому каналі". Ці зйомки стали одними з перших з початку великомасштабної війни.

"Коли на початку війни люди сиділи в інших країнах, ти їм кажеш, що в Україні війна, а вони не вірять, не розуміють. Мені здається, це буде цікаво глядачеві, хоча тема дуже болісна. Але треба показувати зараз, поки сенси не загубилися. А тут якраз про те, як живуть наші родини в перший рік війни, ми навіть прив'язуємо конкретні факти цієї війни, що стали вже історією", - коментував участь у новому серіалі зірка.

Окрім того, чоловік разом з іншими колегами-акторами гастролює за кордон, де дає вистави для українських переселенців. Також він їздить з гастролями і українськими містами.

Читайте на theLime: Куди зникла акторка Екатерина Тишкевич, яка збиралася лікувати загадкову хворобу за кордоном.

Віктор Андрієнко та Ольга СумськаФото: facebook

До 2014 року актор працював у Росії та не приховував, що неодноразово мав можливість залишитись там. Проте робити цього не став.

"Я не скажу, що дуже багато там знімався – 6 років, до 2012-го. Було багато можливостей, щоб залишитися там, але бажання не було. Мені всі казали, що я дурний. Але я приїжджав, знімався і повертався додому, в Україну", – зізнавався українець в ефірі каналу "Дом".

Андрієнко також висловився про те, як ставиться до співпраці українців та росіян у минулому:

"Все, що було раніше – залишається з нами. Історія – є історія. Зараз же справа в іншому, якщо б не було війни, Бучі, всього того, про що ми ще не знаємо, але дізнаємось, то може питання співпраці було б під певним питанням.

Тепер же треба щоб там виросло абсолютно нове покоління, і тут теж. Я вам скажу таку річ – діти з Маріуполя самостійно прийняли рішення говорити лише українською. Розумієте, це діти, які виросли в російськомовному оточенні. Діти – це наше майбутнє, треба їх чути і не зраджувати".

Фото: facebook

Нагадаємо, за свою кар’єру Віктор Андрієнко може похвалитися численними роботами у театрі, кіно і на телебаченні. З 1978 року працював в кіно каскадером та актором. Знявся більш ніж в 100 фільмах і серіалах. Є автором не тільки багатьох сценаріїв для кіно та телебачення, а також разом зі своїм співавтором Оленою Шульгою написав дві книжки для дітей: "Легенди Чарівнолісся" та книжку-комікс з ілюстраціями художника Радни Сахалтуєва "Шалені пригоди папуги Флінта".

Одружений. Разом із дружиною виховує сина Валерія, який народився 1987 року.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа