Лайм

Актор Майкл Гембон помер у віці 82 років: він зіграв Дамблдора у "Гаррі Поттері"

Причиною смерті стала пневмонія

У віці 82 років не стало Майкла Гембона, який виконав роль Дамблдора у фільмах про "Гаррі Поттера". Родина знаменитого британського актора повідомила, що причиною смерті стала пневмонія.

"Улюблений чоловік і батько, Майкл Гембон мирно помер у лікарні після нападу пневмонії. Біля його ліжка була дружина Енн і син Фергюсон, - цитує заяву видання The Guardian. - Просимо вас поважати нашу конфіденційність у цей тяжкий час і дякуємо за ваші повідомлення підтримки та любові".

Читайте також: У 2022 році не стало виконавця ролі Геґріда з фільмів про Гаррі Поттера.

Фото: Getty Images

Майкл Гембон по праву вважався одним із найшанованіших акторів Великобританії. У списку його нагород – "Еммі", "Золотий глобус", БАФТА та інші. У 1999 році королева Єлизавета ІІ посвятила актора в лицарі за вклад в драматичне мистецтво.

Народився Гембон в Дубліні (Ірландія) у 1940 році, грав у театрі та кіно з 1965 року. Серед відомих фільмів за його участю - "Кухар, злодій, його дружина та її коханець", "Сонна лощина", "Інсайдер" та "Госфорд-парк". Після смерті Річарда Харріса у 2002 році він замінив його в ролі Альбуса Дамблдора у фільмах про Гаррі Поттера.

Фото: Wikipedia

Гембон покинув школу у 15 років і, на відміну від багатьох своїх колег, не мав формальної акторської освіти. Досвід він отримав у аматорських постановках, а щоби дебютувати у професійному театрі, йому довелося приписати собі неіснуючі "великі" ролі.

Читайте також: Актор "Зоряних війн" та "Гаррі Поттера" Пол Грант помер у віці 56 років.

Гембон одружився з математикинею Енн Міллер у 1962 році, коли йому було 22 роки. У пари є син Фергюсон. Під час зйомок фільму "Госфорд Парк" у 2001 році актор привів на знімальний майданчик Філіппу Харт, жінку на 25 років молодшу від нього, і представив колегам як свою дівчину. Коли у 2002 році про їхній роман стало публічно відомо, він переїхав від дружини Енн. У лютому 2007 року з'ясувалося, що Харт була вагітна дитиною Гембона та народила сина. Їхня друга дитина з'явилася у 2009 році.

Гембон любив автомобілі та перегони. Він знявся в серіалі BBC Top Gear і ганяв на Suzuki Liana настільки агресивно, що останній поворот кола проїхав на двох колесах. Пізніше останній поворот тестової траси Top Gear був названий на його честь.

Тим часом актриса "Гаррі Поттера" Бонні Райт народила первістка та показала його фото.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни