Лайм

Передбачали скандал: Жадан і Соловій висловилися про кліп, який вимагає видалити церква

Нова відеоробота музикантів викликала бурхливу реакцію

Львівська співачка Христина Соловій та соліст гурту "Жадан і Собаки" Сергій Жадан, яких підозрюють у романі, потрапили у релігійний скандал через кліп "Серце". Нове відео музиканти знімали у греко-католицькій церкві св. Андрія у Львові та показали у ньому кадри поцілунку двох дівчат. І хоча ця сцена записувалася поза стінами храму, цього було достатньо, щоб обурити священиків.

Читайте також: Найкращий роман Жадана: у мережі жартують про стосунки письменника з Христиною Соловій.

Представники УГКЦ, де відбувалися зйомки відеороботи артистів, вважають, що ролик "пропагує антихристиянські цінності" і порушує домовленості щодо сценарію та сюжету. Церква просить авторів видалити кліп або вирізати скандальні кадри.

Кадр з кліпу "Серце" Фото: Скріншот

"Це натяк на те, що кохання різнобічне. Це символічна підтримка ЛГБТ-ідеології, гендерної ідеології. Тобто показано кохання, в лапках, двох дівчат. І те кохання, яке є лесбійським. І на цьому фоні показано кохання між чоловіком і жінкою, яке проростає і яку уособлюють Жадан і Соловій", - сказав у своєму відеозверненні отець Юрій.

Він додав, що артисти не інформували церкву про подібні відверті сцени, а отці-василіани не контролювали процес зйомок, оскільки "не є експертами з цих питань". А коли вийшов кліп, ченці зрозуміли, про що йдеться.

Сергій Жадан і Христина Соловій здогадувалися, що реакція на їхній кліп "Серце" буде бурхливою. Незадовго до релізу відео музиканти стали гостями шоу "20:23" із Женею Яновичем, в якому прокоментували свою роботу.

За словами Жадана, церква – це лише метафора, тож не варто сприймати все так буквально.

"Кліп знімався в церкві. Але в цьому не було нічого ані антиклерикального, ані провокаційного. Церква там як певна метафора. Метафора певної громадської опіні. І взагалі громадської думки", - сказав фронтмен "Жадан і Собаки".

Фото: Скріншот

Співачка взагалі зняла з себе відповідальність за відео, заявивши, що ідея кліпу належить Сергію Жадану.

"Тому що рано чи пізно я повернуся до Львова, на святу Галичину і не хочу бути спаленою на публічному вогнищі… Церква – це метафора і жодного святотатства у цій роботі не закладено", - додала Соловій.

Раніше Оля Полякова потрапила у скандал через виступ на скандальному весіллі Ростислава Ільницького та Роксолани Москви. Співачка відповіла на критику у мережі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Олена Зеленська відвідала Белград: подробиці візиту та образ першої леді

Зеленська разом із Кулебою відправилася з робочою поїздкою у Белград - яка ціль візиту та як виглядала перша леді

Буде власність нашого сина: Квіткова розповіла про поділ майна після розлучення з Добриніним

Даша Квіткова і Нікіта Добринін після розлучення поділили все порівну - колишні закохані планують купити квартиру сину Леву

Привернули увагу до України: alyona alyona і Jerry Heil висловилися про результати "Євробачення-2024"

alyona alyona і Jerry Heil висловилися про 3 місце на Євробаченні 2024 - артистки подякували шанувальникам за підтримку