Лайм

Я буду там: Дмитро Дікусар розповів про життя на фронті та повернення на паркет

Чоловік поділився своїми думками

Днями український хореограф та захисник Дмитро Дікусар відзначив свій 38-й день народження. Він пішов захищати країну у перші дні повномасштабного вторгнення, і після тривалої служби нарешті отримав першу відпустку.

В ефірі "Сніданку з 1+1" чоловік розповів про плани на найближчі тижні, а також поділився подробицями свого емоційного стану: "Це моя перша офіційна відпустка. Я маю 15 діб, щоб трошки підправити здоров’я та підкрутити гайки. В мене травмування, яке заважає мені працювати і бути ефективним. Я так зрозумів, що цей дощ іде надовго і треба тримати себе в формі. Крім того, я буду гуляти і намагатися переключитись на інші думки".

Читайте також: По всім нормам законодавства: Олександр Еллерт відповів, як переїхав за кордон під час війни.

Фото: instagram.com/dikusar_dmitriy

"Останнього разу в мене не дуже вийшло, тому я довго не протримався і повернувся назад. Я не виключаю, що і зараз, коли я вирішу свої питання зі здоров’ям, можу не досидіти свою відпустку до кінця. Залежить від морального стану, від емоційного стану. Будемо дивитися", - також зазначив він.

Окрім того, Дікусар прокоментував ставлення військових до життя цивільних, які продовжують влаштовувати вечірки та жити повноцінним життям. Захисник зазначив, що люди в тилу не мають сидіти і плакати, але, за його словами, частину своєї уваги та любові вони повинні приділяти військовим та допомагати їм.

"Веселіться, відмічайте, але, будь ласка, якусь частину своєї любові, уваги і грошей виділяйте тим хлопцям, які зараз кожну секунду боронять нашу землю. І по-друге, що б я вам зараз не розказував, хто б з військових вам не пояснював, поки не побачиш жахіття на власні очі, ти ніколи не зрозумієш. То не бачу ніякого сенсу. Не треба співчуття, потрібна конкретна, беземоційна, спокійна допомога в міру своїх можливостей", - прокоментував це питання Дмитро.

Читайте на тему: Дмитро Дікусар воює на фронті: Олена Шоптенко поділилася ставленням до колишнього чоловіка.

Фото: instagram.com/dikusar_dmitriy

Висловився відомий українець і про можливе повернення на паркет. Він зізнався, що це може статися лише після закінчення повномасштабної війни, навіть якщо вона триватиме роками:

"Я взагалі не думаю про це. Я точно знаю, що до кінця війни, поки ми не переможемо, я не зможу вийти на паркет і танцювати танці. Навіть не можу собі такого уявити. Я танцюю душею, а моя душа зараз не хоче танцювати. Душа хоче бути максимально ефективною, і моя ранкова молитва - це "Боже, дай мені сьогодні щось корисного зробити. Зробити все, на що я буду здатний". Це для мене головне. Бо то суцільне горе, як у пеклі. Тому я хочу, щоб все це зупинилось. Буду робити стільки, скільки потрібно. Навіть якщо це буде надцять років і виходу не буде - я буду там. На паркет я, раніше ніж настане перемога, не повернусь".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля