Лайм

Дмитро Дікусар служить у ЗСУ: що відомо про зіркового танцівника, який став солдатом

Чоловік уже понад рік захищає Україну від російських загарбників

Дмитро Дікусар - український танцюрист та хореограф, який з перших днів російського вторгнення боронить нашу країну від окупантів разом з іншими захисниками. Що відомо про артиста, яким було його життя до початку повномасштабної війни та як змінилося після – читайте далі на theLime.

Дмитро ДікусарФото: instagram.com/dikusar_dmitriy

Початок шляху та здобуття популярності

Дмитро народився 24 жовтня 1985 року в Одесі. Почав займатися танцями з 6 років, спочатку бальними, а згодом і спортивними. Здобув вищу освіту в Київському інституті фізкультури, у 2008 році отримав диплом тренера з бальних танців.

Багато років брав участь в українських та світових спортивних танцювальних змаганнях. Найбільшого успіху чоловік досяг у латиноамериканських танцях - він потрапив у фінал кубка Європи, а також був призером Чемпіонату світу в цьому танцювальному жанрі.

У 2006 році Дікусар отримав титул кандидата в майстри спорту з бальних танців. Багаторазово виходив до фіналів міжнародних змагань і чемпіонату України.

Здобув популярність після участі у шоу "Танці з зірками" у 2007 році. У проекті чоловік танцював у парі з Іриною Білик, з якою згодом у нього почалися романтичні стосунки.

Фото: instagram.com/dikusar_dmitriy

У 2011 році хореограф взяв участь в російських "Танцях з зірками". Згодом також працював із грузинської версією цього шоу.

У 2012 році Дмитро почав стосунки з танцівницею Оленою Шоптенко, з якою він теж познайомився на "Танцях". У 2019 році повернувся у шоу, де у 6, 7 та 8 сезонах танцював у парах з Вікторією Булітко, Славою Камінською та Ольгою Харлан.

Читайте також: Останній пацифіст пішов захищати Україну: куди зник Мирослав Кувалдін з гурту "The ВЙО".

Особисте життя

Танцюрист був у шлюбі з виконавицею Іриною Білик. У 2007 році пара зіграла весілля, провівши урочисту церемонію в Ріо-де-Жанейро. Однак у 2010 році закохані оголосили про розставання.

Наступною обраницею чоловіка була танцівниця Олена Шоптенко. У 2013 році вони одружилися. Але і цей шлюб не був тривалим - у 2016 році подружжя розлучилося.

Наразі Дмитро підтверджує, що має пару, але не розкриває імені своєї коханої та не показує її громадськості.

Ірина Білик із колишніми чоловіками - Дмитром Дікусаром та Дімою КоляденкоФото: instagram.com/bilyk_iryna

Громадянська позиція

У перші дні повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ хореограф пішов добровольцем на фронт і уже понад рік захищає Україну від російських загарбників. 28 лютого 2022 року Дікусар повідомив про своє рішення піти на війну. "У важкі часи розумієш, хто справжній патріот. Бережіть себе", - написав він у соцмережах.

14 березня Дікусар розповів, що разом із побратимами потрапив під авіаудар балістичних ракет:

"Учора ми пережили авіаудар балістичних ракет. Завдяки Богу, професіоналізму наших командирів і злагодженій роботі кожного солдата майже всім вдалося вибратися із цього пекла і швидко передислокуватися. Тому якщо в цих вибл...дків було бажання знищити або налякати нас, то вони сильно помилилися! Єдине, чого вони досягли, – готових брати в полон цих…"ми не знали, їхали на навчання" стало значно менше. Слава ЗСУ! Слава нації! Наш прапор підгорів, але витримав!".

Фото: instagram.com/dikusar_dmitriy

Після цього випадку захисник став все рідше і рідше виходити на зв'язок зі своїми прихильниками. Лише за тиждень після авіаудару він коротко написав, що "живий-здоровий".

Наразі знаменитість час від часу публікує у Instagram фото зі служби та ділиться своїми думками у підписі до них. "Тільки хотів сповістити вас, що зі мною все добре! І нагадати, що люблю вас безмежно! Тримаймось і віримо в ЗСУ! Обійняв!" – йдеться у одному із крайніх дописів Дмитра.

Читайте на тему: Від кількості донатів заблокували рахунок: Дмитро Дікусар у ЗСУ подякував українцям.

Фото: instagram.com/dikusar_dmitriy

У коментарях під публікаціями користувачі мережі щиро захоплюються відважною позицією танцюриста та бажають йому повернутися додому цілим та неушкодженим. Також юзери просять Дмитра частіше виставляти щось у мережі, оскільки через тривалу відсутність починають хвилюватися за свого кумира.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Герой нашого часу: новим "Холостяком" став відомий український ветеран

СТБ назвали нового героя Холостяка 13 - ним виявився військовослужбовець Олександр Терен Будько, який втратив обидві ноги на фронті

Переможці "Євробачення-2024" Nemo заспівали українською "Teresa & Maria": яскраве відео

Nemo разом з alyona alyona і Jerry Heil заспівали українською пісню Teresa & Maria - відео та реакція співачок

"Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV

Євробачення 2023, яке було у Британії від імені України, здобуло премію BAFTA у номінації Найкраще шоу у прямому ефірі