Лайм

Олександр Положинський у ЗСУ висловився про можливість законно "відкупитися" від мобілізації

Музикант порушив спірну тему

Мобілізація в Україні не оминає і знаменитостей, хоча деякі з них добровільно пішли в армію після початку повномасштабної війни. Серед зірок у ЗСУ – Олександр Положинський, який вступив до лав ЗСУ у травні 2022 року.

У новому інтерв'ю YouTube-проекту "Розмова" солдат ОМБр "Магура" поділився думкою про чоловіків, які ухиляються від мобілізації та намагаються уникнути призову за допомогою хабарів.

Фото: instagram.com/oleksandrpolozhynskyi

"Як військовослужбовець, я дійсно хотів би служити поруч із тими людьми, які хочуть захищати свою Батьківщину, розуміють свою відповідальність у цьому питанні, яким не все одно на майбутнє нашої країни та народу. Звичайно, може виявитися, що таких мотивованих людей у нас недостатньо. Тоді я вважаю, що справа захисту Батьківщини має стати справою кожного. І мені дуже хочеться, щоб механізм фінансового врегулювання був узаконений. Якщо людина насткльки сильно не хоче служити у ЗСУ і захищати Україну від ворога, що готова давати хабарі, потрібно, щоб ці хабарі діставалися не нечесним чиновникам, а державі, йшли на користь обороні", - сказав екс-фронтмен гурту "Тартак".

Читайте також: Мають право тікати від війни: Кондратюк висловився про виїзд з України Ями, Винника та Потапа.

"Можливо, є сенс прорахувати, яким адекватним міг би бути цей внесок, щоб компенсувати відсутність людини [в ЗСУ]. Мені здається, це має бути не якась одноразова акція. Так, це виглядає з одного боку дуже несправедливо до людей, які пішли до Збройних Сил не за власним бажанням. Але їх мобілізували, і у них не було можливості відкупитися, - продовжив музикант. - Я не впевнений, що це правильна позиція. Просто озвучую свої думки вголос".

Фото: instagram.com/oleksandrpolozhynskyi

При цьому Олександр Положинський вважає, що всі громадяни України мають бути максимально долучені до процесів оборони. Це стосується як підготовки цивільних, так і їхньої мотивації.

"Треба відправляти на фронт різних людей. Але не можна, щоб ЗСУ сприймалися як виправна колонія. Це величезна концентрація найкращих людей суспільства, як ще живих, так і тих, хто вже загинув. І дискредитувати їх, відправляючи людей, які вчинили якесь якийсь злочин, негідні вчинки - неправильно. Але я не кажу, що таким людям не місце у ЗСУ. У ЗСУ місце всім громадянам України. Якщо ж людина не хоче бути громадянином України - можемо переглянути це питання. Але дуже бажано, щоб люди у ЗСУ були підготовленими та вмотивованими. І це має відбуватися у цивільному житті", - заявив він.

Читайте також: Надто старий: Сашко Положинський поскаржився, що не зможе стати офіцером ЗСУ.

Фото: instagram.com/oleksandrpolozhynskyi

Олександр Положинський наразі знаходиться далеко від лінії фронту. Він виконує завдання в тилу і не приховує, що через це дуже переживає.

"Сьогодні мені морально дуже важко. Я у столиці. У комфорті. У безпеці. У вільний від служби час пишу пісні та даю інтерв'ю. А мої побратими в цей час у боях. Дізнався, що деякі з них отримали тяжкі поранення", - написав він в Instagram.

  • Раніше танцюрист Дмитро Дікусар зізнався, що почувається некомфортно "на гражданці", тому повернувся на службу у ЗСУ після короткої перерви.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита