Лайм

Де переглянути запис Радіодиктанту-2023 і як відправити його на перевірку

Текст диктанту "Дороги України" зачитали у прямому ефірі

У п'ятницю, 27 жовтня, у День української писемності та мови відбулася трансляція Радіодиктанту національної єдності-2023. До щорічного флешмобу долучилися сотні тисяч українців у всьому світі, а також захисники на фронті.

Текст Радіодиктанту зачитав актор, театральний режисер зірка фільму "Довбуш" Олексій Гнатковський. Цьогоріч диктант називався "Дороги України", його автором стала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреат Шевченківської премії Катерина Калитко.

Читайте також: Де в Європі українську вивчають як другу і іноземну в школах: названо країну.

Фото: suspilne.media

Трансляція Радіодиктанту-2023 розпочалася об 11:00 за київським часом і проходила на всіх платформах "Суспільного": у радіоефірі "Українського Радіо" та "Радіо Культура", в ефірі телеканалу "Суспільне Культура", на YouTube-каналі "Українського Радіо" і на Facebook-сторінці "Суспільного".

Де перевірити диктант

Текст Радіотиктанта-2023 буде оприлюднено у понеділок, 30 жовтня, об 11:00. Якщо ви бажаєте, щоб ваш диктант перевірили фахівці, відправте його до вказаної дати:

  • паперовим листом за адресою: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб дата відправлення була 27, 28 або 29 жовтня;
  • або на електронну пошту [email protected]. Зробіть фото/скан написаного тексту (у форматі jpg, png, jpeg, tiff, pdf) та надішліть його до 11:00 30 жовтня.

Радіодиктант національної єдності щорічно проводиться з 2000 року командою "Українського Радіо", щоб популяризувати українську мову та об'єднувати її носіїв у всьому світі. У 2023 році диктант вдруге пройшов в умовах війни.

Минулого року Радіодиктант-2022 написали понад 500 тисяч людей в Україні та інших країнах. Текст Ірини Цілик "Твій дім" зачитала акторка Ада Роговцева. Свої диктанти на перевірку відправили понад 40 тисяч людей.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також