Лайм

Олена Зеленська з'явилася на сторінках Vogue у стриманому елегантному образі: фото

Дружина президента обрала базові відтінки

Олена Зеленська, яка нещодавно провела зустріч із представниками Google, цього разу знялася у фотосесії для Vogue. У коментарі виданню вона розповіла про важливість турботи про психологічне здоров'я у період війни, а також про власне відношення до технік самодопомоги.

Зокрема, дружина президента пояснила, чому наразі не має свого психолога. "Я залюбки б звернулася до фахівця, проте не вийде бути відвертою. Мені нема чого приховувати, але зараз є деталі, побутові насамперед, які я не можу розголошувати. Тому поки вдаюся до технік самодопомоги – зокрема, за порадами методички, опублікованої на спеціальній сторінці програми "Ти як?". Повільне дихання, медитація, – це допомагає", - сказала вона.

Читайте також: Дякуємо за все тепло: Олена Зеленська звернулася до Кейт Міддлтон, яка підтримала українців.

Фото: vogue.ua

Перша леді України поділилася й іншими подробицями про Всеукраїнську програму ментального здоров'я "Ти як?", ініціаторкою якої вона виступила. "Близько 2,6 млн українських дітей і підлітків потребуватимуть психологічної допомоги. Один із перших кроків у цьому – запровадження проекту Well-Being, що передбачає соціально-емоційне навчання в школах. Такий урок є в американських школах, а невдовзі з’явиться і в українських, тому "що плекати стійкість – це головне в піклуванні про наших дітей", - коментує важливий проект Зеленська.

Що стосується стосунків з власними дітьми, то пані Олена каже, що під час спілкування з донькою Олександрою та сином Кирилом намагається не приховувати правду про події, які відбуваються сьогодні:

"Плекати, але водночас не приховувати правди по те, що відбувається навколо. Коли я розмовляю з дорослими й діти поруч, ми ніколи не змінюємо теми, щоб не травмувати дітей. Старша донька вже питань не ставить. А меншому, якщо бачу, що його щось турбує, можу запропонувати поговорити детальніше, пояснити".

Читайте на тему: Хочеться просто обійняти: Володимир Зеленський розповів про життя окремо від дружини.

Олена Зеленська з сімейною лікаркою Тетяною ПетровоюФото: vogue.ua

На фотосесії для видання дружина Володимира Зеленського постала у стриманому елегантному образі, який складався з блузи-сорочки з коміром та ґудзиками, класичних прямих брюк чорного кольору. Завершили лаконічний аутфіт об'ємно укладене волосся і невелика кількість макіяжу. На іншому кадрі вона з'явилася у водолазці темного кольору, яку скомбінувала зі світлим піджаком.

Олена Зеленська з генетиком, патофізіологом Віктором ДосенкомФото: vogue.ua

Нагадаємо, перша леді України є ініціаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?". Мета проекту - заохочувати суспільство піклуватися про своє ментальне здоров'я, а також навчитися користуватися інструментами самодопомоги, які покращать внутрішній стан.

Читайте на нашому сайті: Олена Зеленська у костюмі модного відтінку провела зустріч із першою леді Німеччини.

"Ти як?" – не документ, який можна завантажити й прочитати, а фактично велика реновація, що передбачає залученість усіх рівнів – від національного до областей і громад; міжнародну співпрацю (головний партнер – ВООЗ), навчання і тренінги для фахівців і, звісно, комунікаційну кампанію, яка має популяризувати серед українців турботу про власну психіку. У розвинутих країнах на це йдуть десятиліття: Бельгія почала реформу 12 років тому, і вона досі триває, у Британії системі ментального здоров’я 50 років, а в США першу концепцію психічного здоров’я розробили в 1946-му, після повернення військових з фронтів Другої світової", - зазначається на сайті Vogue.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil