Лайм

18-річна іспанська принцеса прийняла присягу, щоб стати королевою: як вона виглядає

Присяга відбулася у день її народження

Старша донька короля Іспанії в день свого повноліття урочисто присягнула на вірність своїй країні та офіційно стала майбутньою королевою. Тепер 18-річна Леонор, яка нещодавно розпочала військову підготовку, може виконувати обов'язки регента за відсутності свого батька.

Як пише Daily Mail, церемонія відбулася в Мадриді перед будівлею парламенту. Підтримати іспанську принцесу прийшли її батьки – 55-річний король Філіп VI та 51-річна королева Летиція, а також її молодша сестра, 16-річна Софія. Королівська родина прибула до Конгресу депутатів у супроводі ескадрильї Королівської гвардії.

Читайте також: Кейт Міддлтон із синьо-жовтою стрічкою на грудях підтримала українських біженців: фото.

Фото: Getty Images

Спадкоємиця іспанського престолу на заході виглядала дуже стримано та по-королівськи. Леонор була одягнена в білий костюм приталеного силуету, а її волосся було акуратно зібране в низький гладкий хвіст. Макіяж принцеси був нейтральним та підкреслював її природну красу.

Фото: Getty Images

Після присяги майбутня королева Іспанії пройшла ще одну церемонію у парламенті, де вона отримала медалі Конгресу та Сенату.

Леонор як спадкоємиця іспанського престолу носить титул Астурійської принцеси, а також ряд інших додаткових титулів. Коли вона зійде на трон, то стане першою королевою Іспанії за останні 150 років.

Щоб підготуватися до майбутньої ролі монарха, дівчина проходить трирічну військову підготовку. У серпні 2023 року принцеса почала навчатися у військовій академії сухопутних військ у Сарагосі, а потім перейде до військово-морської школи. Завершить військову підготовку майбутня королева в Генеральній авіаційній академії Сантьяго-де-ла-Рібера недалеко від Мадрида.

Після смерті або відставки свого батька-короля, Леонор стане верховним головнокомандувачем збройних сил Іспанії.

Фото: Getty Images

Раніше британська королівська родина вшанувала пам'ять Єлизавети ІІ у перші роковини її смерті: фото.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня