Лайм

Король Чарльз у Берліні зустрівся з українськими біженцями і сказав, що молиться за них: фото

Британський монарх послідовно підтримує Україну

Король Чарльз та королева-консорт Камілла відвідали Берлін, і у списку численних офіційних заходів опинився візит до центру українських біженців. Раніше аналогічну зустріч у Польщі провів його син, принц Вільям.

Король приїхав до старого аеропорту Тегель, де нині облаштований Український центр прибуття. Вже більше року він працює як вузол для прийому людей, що тікають від війни. Центр прийняв понад 70 000 осіб, які були зареєстровані та забезпечені житлом у Німеччині.

Король Чарльз в Українському центрі для біженців Фото: Getty Images

"Для мене було великою честю зустрітися з родинами, волонтерами та представниками Німецького Червоного Хреста, які забезпечують безперебійну роботу центру", - йдеться у заяві Чарльза у Twitter.

Читайте також: Ми єдині: король Чарльз у річницю війни захопився мужністю українців.

Короля Великобританії супроводжував президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Чарльз привітав сім'ї біженців і сказав, що молиться за них. За словами представниці центру Клеопатри Туммлер, він справді цікавився історією кожного.

"Хтось розповів йому, що в Україні недостатньо укриттів, де могли б сховатись люди. Там була родина, яка щойно приїхала, і він зупинився поговорити з ними", - розповіла співробітниця.

Король Чарльз та українські підлітки-переселенці Фото: Getty Images

Чарльз згадав про Україну і під час виступу у парламенті Німеччини.

"Неспровоковане вторгнення в Україну завдало невимовних страждань величезній кількості безневинних людей. Незліченна кількість життів була зруйнована, свобода та людська гідність були розтоптані найжорстокішим чином, і безпека Європи опинився під загрозою", - висловився монарх про війну, яку розв'язала Росія.

Чарльз у парламенті Німеччини підтримав Україну Фото: Getty Images

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків