Лайм

Після прощання в Києві прах Сергія Сивохо перевезуть у Донецьк: його поховають біля рідних

Мати покійного пояснила таке рішення

3 листопада у Києві відбулося прощання із Сергієм Сивохо, який помер 17 жовтня у Німеччині. Однак останній спочинок прах шоумена знайде не у столиці України, а в його рідному Донецьку. Про це розповіла мати покійного у коментарі OBOZ.ua.

Читайте також: Діагноз поставили в дитинстві: на що хворів Сергій Сивохо, який помер у віці 54 років.

Фото: Facebook / Getty Images

Мати Сергія Сивохо Світлана перебувала у Донецьку під час повномасштабної війни. Дізнавшись про смерть сина, вона приїхала до Києва через пункт пропуску Колотилівка, після чого сіла на евакуаційний потяг із Сум. Потім разом із вдовою Сивохо Тетяною вони вирушили до Німеччини, де також пройшла церемонія прощання з шоуменом.

Тепер, після прощання у Києві, жінка має намір повернутися у Донецьк разом із прахом свого сина. Його поховають на центральному кладовищі поряд із рідними - батьком, дідусем та двома бабусями.

"Як їхатиму назад - ще невідомо. Знаю тільки, що учасники КВК - друзі сина - будуть передавати мене з рук в руки. Прах Сергія планую перевезти у Донецьк. На центральному цвинтарі в Донецьку похований його батько, дідусь і дві бабусі. Як ви вважаєте, хіба я неправильно роблю, що хочу, щоб він спочивав біля рідних? - каже Світлана Сивохо. - Я все зроблю, як треба, не думайте - його друзі все необхідне вже готують".

Мати, син та вдова Сергія Сивохо на прощанні у Жовтневому палаці у Києві. Фото: obozrevatel.com

78-річна жінка важко переживає смерть сина від хвороби легень. Вона каже, що вони зідзвонювалися щодня, вранці та ввечері.

Читайте також: Не витримав боротьби з хворобою: Тетяна Лазарєва прокоментувала смерть Сергія Сивохо.

Вдова Сивохо Тетяна додала, що Сергій важко хворів із 2017 року. Він мав проблеми з легенями та кров'ю, але смерть чоловіка стала несподіванкою для всіх. У Німеччині Сергій Сивохо перебував у волонтерських цілях, але його стан різко погіршився. Протягом тижня лікарі боролися за його життя, але врятувати шоумена та політика не вдалося.

У прощальній промові Тетяна Сивохо сказала, що Сергій дуже любив Донбас і свою батьківщину Україну.

"Він дуже любив свою країну. Стільки, скільки він зробив під час війни, як він допомагав госпіталям, військовим лікарям, біженцям... Навіть уже не маючи сил, будучи хронічно хворою людиною, він робив усе для України, - заявила жінка. - Він дуже любив Україну, він вільно говорив двома мовами - російською та українською, він любив Донбас, свою батьківщин. І він любив Україну, теж свою батьківщину. До останнього у нього була надія, що до нас повернеться Донбас, ми об'єднаємося і будемо разом".

Фото: Facebook

Раніше чоловік Руслани Писанки зізнався, що перепоховав покійну актрису.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування