Лайм

Сергія Сивохо поховають на Батьківщині: як у Києві пройшло прощання з шоуменом

Мужчина лечился и умер в Германии

17 жовтня у віці 54 років помер Сергій Сивохо. Причиною смерті українського шоумена та політика стала хронічна хвороба легень, яку діагностували ще у дитинстві. Хоча російські пропагандисти поширювали інформацію, що Сивохо помер у Донецьку, пізніше з'ясувалося, що він лікувався у Німеччині.

Видання OBOZ.ua повідомляє, що поховати шоумена вирішили на Батьківщині, і процес перевезення праху зайняв майже два тижні. 3 листопада 2023 року прощання із Сергієм Сивохо пройшло у Києві, у Жовтневому палаці. Зал прикрасили вінками білих квітів та червоною килимовою доріжкою, а також встановили екран, де транслюються пам'ятні фотографії покійного.

Читайте також: Не витримав боротьби з хворобою: Тетяна Лазарєва прокоментувала смерть Сергія Сивохо.

Вдова Сергія Сивохо Тетяна звернулася до присутніх із зворушливим прощальним словом про свого чоловіка.

"Він дуже любив свою країну. Стільки, скільки він зробив під час війни, як він допомагав госпіталям, військовим лікарям, біженцям... Навіть уже не маючи сил, будучи хронічно хворою людиною, він робив усе для України, - сказала жінка, ледве стримуючи сльози. - Він дуже любив Україну. Він вільно говорив двома мовами – російською та українською. Він любив Донбас, свою батьківщину. І він любив Україну, теж свою батьківщину. До останнього у нього була надія, що до нас повернеться Донбас, ми об'єднаємосья і будемо всі разом".

Тетяна Сивохо висловила сподівання, що всі, кому Сергій Сивохо допоміг за час своєї волонтерської роботи, пам'ятатимуть його як благодійника та людину, яка до останнього робила все, що могла.

Читайте також: Зараз вона з рідними: чоловік Руслани Писанки зізнався, що перепоховав покійну актрису.

На прощанні із Сергієм Сивохо у Жовтневому палаці журналісти зустріли багатьох знаменитостей, які співпрацювали із шоуменом. Серед них – Володимир Дантес, Станіслав Боклан, Руслан Ханумак, Сергій Шефір, Євген Кошовий та інші.

Сергій Сивохо був учасником КВК, актором, телеведучим, продюсером. Також він балотувався у депутати від партії "Слуга народу", був позаштатним радником секретаря РНБО Олексія Данилова. В останні роки життя займався своїм благодійним фондом "Національна платформа відновлення та єдності". У нього залишилася дружина Тетяна та син Сава.

Раніше у Києві поховали Ніну Матвієнко. Дивіться, яким було прощання із артисткою у Національній Філармонії України.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування