Лайм

5 помилок, які люди роблять під час зарядки свого мобільного телефону

Перевірте себе

Заряджаючи свої смартфони більшість людей припускаються одних й тих же помилок, які негативно позначаються на роботі гаджета. Щоб продовжити термін служби акумулятора, потрібно змінити кілька своїх звичок. У блозі компанії Onsitego розповіли, як правильно заряджати телефон, щоб підтримувати працездатність батареї протягом більш тривалого часу.

1. Не залишайте телефон на зарядці всю ніч.

Звичка залишати смартфон на зарядці на всю ніч – одна з найпоширеніших. Ми ставимо телефон на зарядку перед сном і залишаємо його підключеними до ранку. Пристрій заряджається протягом кількох годин поспіль - це називається перезарядкою. В ідеалі, ви повинні від'єднати зарядний пристрій, як тільки рівень заряду батареї досягне 100%.

Однак перезаряджання не є такою великою проблемою для сучасних смартфонів. Більшість телефонів використовують технології, які відстежують, коли ви засинаєте і прокидаєтеся, щоб запобігти перезарядженню. Але такі технології недосконалі, і все ж таки краще, якщо ви відключите зарядний пристрій від мережі після завершення зарядки.

Читайте також: Що вимкнути на телефоні, щоб він довше не розряджався.

Фото: unsplash.com

2. Уникайте частої та неповної зарядки.

Можливо, заряду вашого смартфона ледве вистачає на день, але це не означає, що варто заряджати його кожні кілька хвилин, коли побачите, що заряд акумулятора впав на 10%. Часте заряджання телефону може скоротити термін служби акумулятора. Також рекомендується зарядити пристрій від 0 до 80%, а потім вимкнути зарядний пристрій. Окрім того, краще зачекати, поки рівень заряду батареї телефону впаде до 10% або нижче, а потім підключити його до зарядки.

Фахівці рекомендують тримати акумулятор зарядженим до 80%, але це не завжди можливо. Тому деякі смартфони мають вбудовану функцію, яка заряджає батарею лише до 80%, а потім припиняє заряджання. Якщо ви хочете продовжити термін служби батареї, використовуйте цю функцію.

Фото: unsplash.com

3. Не використовуйте неофіційний або неякісний зарядний пристрій.

Завжди використовуйте лише офіційний або сертифікований зарядний пристрій. Можливо, його незручно скрізь носити із собою, тому придбайте додаткову зарядку для свого автомобіля або місця роботи.

Фото: unsplash.com

4. Уникайте інтенсивного використання телефону, поки він заряджається.

Деякі люди мають звичку грати в ігри, коли їх смартфон заряджається. Але так робити не рекомендується, оскільки тепло – найбільший ворог батареї. Піддаючи телефон сильному навантаженню, будь то ігри, використання камери або будь-яких інших програм, процесор сильно нагрівається. Коли це тепло додається до тепла, яке вже виробляється в процесі заряджання акумулятора, його стає занадто багато, і воно може погіршити стан акумулятора. Зрештою, це призводить до скорочення терміну служби батареї вашого телефону.

Фото: unsplash.com

5. Не кладіть телефон під подушку.

Багато людей мають звичку тримати телефони під подушкою, щоби до них було легше дотягнутися. Іноді його залишають під подушкою навіть під час заряджання пристрою, що є вкрай небезпечним. Як згадувалося вище, телефон виділяє тепло під час заряджання, і це тепло необхідно розсіювати, щоб уберегти гаджет від будь-якого можливого пошкодження або розряджання акумулятора. Коли мобільний телефон знаходиться під подушкою, він більше не може розсіювати тепло та сильно нагрівається. У деяких випадках це може призвести навіть до загоряння подушки.

Якщо ви хочете мати легкий доступ до телефону, поки він заряджається вночі, краще покласти телефон на тумбочку.

Фото: unsplash.com

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати