Лайм

Скандал з солістом гурту "Пошлая Молли": на артиста подали заяву до польської прокуратури

Це сталося після жарту артиста про російську мову в Польщі та відміни концертів

На фронтмена українського рок-гурту "Пошлая Молли" Кирила Тимошенка подали заяву до польської прокуратури через його жарт про російську мову у Польщі. Позивачем виступив український журналіст, автор блогу "Українець у Польщі" Ігор Кравець.

Про це чоловік повідомив на своїй сторінці у Twitter. Заявою до польської прокуратури він вирішив відреагувати на заклики виконавця до поляків "розмовляти російською мовою". Пізніше Тимошенко пояснив, що це був "невдалий гострий жарт", але його виправдання не покращили ситуацію.

Читайте також: Це була брехня: Емма Антонюк розповіла, чим закінчилися погрози Іво Бобула подати на неї в суд.

Фото: twitter.com/UkrainiecPL

Кравець пояснив, що вважає подібні висловлювання з вуст українця зневажливими. Окрім того, він нагадав що після початку повномасштабного вторгнення Блєдний виїхав з Росії до Польщі. "Сподіваюся, що найближчим часом він буде допитаний і почує звинувачення від прокурора", - йдеться у публікації журналіста. Також він оприлюднив фото своєї заяви.

Нагадаємо, скандал виник після того, як соліст гурту "Пошлая Молли" Кирило Тимошенко записав ролик, у якому з використанням нецензурної лексики сказав, що полякам слід "говорити нормальною мовою", тобто вивчити російську. Ще він видав, що "Польщі варто стати частиною Російської імперії, як раніше".

Пізніше, коли на артиста обрушилася хвиля критики з боку користувачів мережі, він поспішив публічно вибачитись та пояснив, що має таке почуття гумору. Проте більшість людей так і не зрозуміли цієї ситуації і далі висловлювали своє обурення у соцмережах.

Фото: instagram.com/dima_goncharenko

Жарти Тимошенка також призвели до того, що всі концерти гурту "Пошлая Молли", заплановані у Польщі, були скасовані. Про це повідомили організатори. Фронтмен колективу також прокоментував цю ситуацію та вибачився перед глядачами, яких він підвів.

"Усвідомлюю, що ця сатира була вкрай невдалою та образила багатьох людей. Концерти у Польщі скасовуються. Слухачі, які придбали квитки, мені дуже шкода, що я підвів вас. І ще раз хочу принести свої щирі вибачення людям, яких зачепили мої слова", - говорилося у заяві Кирила.

  • Культура у нас спільна: тим часом зірка "Сватів" Олеся Железняк заговорила про "дружбу" між Україною та Росією. Росіянка здивувала порцією нових абсурдних заяв.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Що відомо про Таню Муіньо, яка поставила номер для України на "Євробаченні-2024"

Хто така Таню Муіньо - постановниця сценічного виступу alyona alyona та Jerry Heil на "Євробаченні-2024"

Дизайнерка показала, який вигляд має кольчуга, через яку alyona alyona впала на "Євробаченні"

alyona alyona впала на одній з репетицій перед Євробаченням 2024 через кольчугу - авторка прикраси показала її фото та процес створення