Лайм

Соліст гурту "Пошлая Молли" оскандалився жартом про російську мову в Польщі: довелося вибачатися

Музикант пояснив, що насправді мав на увазі

Фронтмен російськомовного українського гурту "Пошлая Молли" Кирило Тимошенко опинився в центрі скандалу через те, що заявив, що "полякам варто вивчити російську мову", а також "вступити в Російську імперію як раніше". Відповідна публікація з'явилася у мережі і стала причиною обурення з боку українців.

"Знаєте, що мене дратує в Польщі? Мене дратує польська мова. Я не розумію, нащо говорити на цій є**ній мові, коли є російська мова. Чуваки, просто вивчіть російську і говоріть на нормальній мові. Є ж Російська Імперія. Просто вступіть у неї, бл***, як раніше. І говоріть на нормальній мові, довб***би", - сказав артист, після чого переклав свою провокаційну заяву польською.

Читайте також: "Риганіца"”: Лободу висміяли за російськомовну пісню, з назви якої вона прибрала Київ.

Фото: instagram.com/dropbled

Пізніше, коли на музиканта обрушилася хвиля критики, він поспішив опублікувати вибачення. У Instagram-stories він сказав, що слова про російську мову у Польщі були нічим іншим, як "жартом та гостреньким гумором". Кирило перепросив за "прикол, який багато людей сприйняли не так, як було задумано".

"Мені дуже шкода, що мені доводиться пояснювати свій жарт, але я це зроблю, тому що, мені здається, його трошки неправильно зрозуміли. Коли я викладав це відео, мені здавалося, що цей прикол зчитується - це пародія на імперського росіянина. Мабуть, гумор не для всіх. Мабуть, гумор трошки некоректний у ситуації. Та й яка Російська імперія? Ви самі розумієте мою позицію - хочете, можете про це в інтернеті прочитати. Я нічого не приховую. Очевидно, що це був жарт. Я українець, ви знаєте мою позицію. Вибачте за гостренький гумор", - заявив Кирило.

Читайте на тему: Представник Фінляндії на "Євробаченні-2023" під час концерту зневажив прапор України.

Фото: instagram.com/dropbled

Гурт "Пошлая Молли" планує концерти у Європі, і в багатьох містах Польщі в тому числі. Виступи заплановані в листопаді та грудні цього року.

Фото: instagram.com/dropbled

Після початку повномасштабного вторгнення музиканти, які раніше активно будували кар'єру в РФ, відмовилися від виступів у країні-агресорці. На Батьківщині виконавці поки що також не дають концертів.

У соцмережах гурту не знайти постів на підтримку України, але раніше вони заявляли про свою проукраїнську позицію, а також виступали з благодійними турами у минулому році, і гастролювали під гаслом "Врятуйте Україну".

Фото: instagram.com

Також учасники колективу товаришують зі ще одним українським гуртом – "Нерви", який не приховує проукраїнської позиції, підтримує своїх співвітчизників і випускає пісні українською мовою, на відміну від "Пошлой Молли".

Нагадаємо, російськомовний гурт з України був заснований музикантом зі Змієва Кирилом Тимошенком, відомий під псевдонімом "Кіріл Блєдний". Колектив "Пошлая Молли" виконує музику в стилі мамбл-рок та синт-панк, поєднуючи поппанк з електронною музикою. Соліст описує гурт як "збірний образ зіпсованої школярки".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита