Лайм

Мені це сказали прямо: Борис Гребенщиков заявив, що в Росії його посадять до в'язниці

У артиста залишилася квартира у Петербурзі

Російський виконавець Борис Гребенщиков засуджує російську агресію в Україні з 2014 року. Після початку повномасштабного вторгнення артист вкотре розкритикував дії російської влади та назвав їх "справжнім безумством". Чоловік не поспішає повертатися на батьківщину, оскільки розуміє, що після його заяв на підтримку України вдома на нього може чекати в'язниця.

Детальніше щодо цього питання 69-річний музикант висловився у інтерв'ю російському Forbes Talk. Чоловік, який вже багато років мешкає за кордоном, пояснює, що йому "зручніше працювати на волі, а не у в'язниці". Він сподівається, що у майбутньому інші росіяни також матимуть сміливість робити власний вибір, замість того, аби сліпо підкорятися кремлівській пропаганді.

Читайте також: Куди зник ведучий Андрій Доманський: Слава Дьомін розповів про його від'їзд.

Фото: instagram.com/bgrebenshikov

"Я не повертаюся до Росії з дуже простої причини. Квартира в Петербурзі у мене залишається, у мене там маса друзів, всього іншого. Але за химерною примхою долі кожен зустрічний на вулиці поліцейський може мені щось пред'явити. І це може виявитися не дуже позитивним для мене. Мені це сказали абсолютно прямо. І концерти мені грати ніхто не дасть. Мені зручніше працювати не у в'язниці, а на волі. Я на другий день війни сказав відкрито все, що я з цього приводу думаю. Я все-таки газети читаю та чую, що депутати про мене говорять", - сказав колишній лідер гурту "Акваріум".

Випробування життя виконавець порівняв із спортзалом, сказавши, що якщо звідти забрати всі гантелі, штанги та інші подібні речі, то заклад доведеться закрити. На думку артиста, так само і в житті: випробування і складні ситуації потрібні для того, аби людина змогла зробити власний вибір і зрозуміти, що їй потрібно, а що ні.

"Розумієте, якщо зі спортзалу винести штанги і всі жахливі важкі речі, від яких всі напружуються, то спортзал потрібно буде закривати. Те саме і з нашим життям. Не можна прибрати все хворе, ганебне, страшне і важке і залишити тільки легке, хороше... Тому це все для того, щоб ми розвивалися, щоб ми ставали кращими, щоб ми розуміли, що треба допомагати один одному", - висловився Гребенщиков.

Читайте на тему: Зрадниця Повалій заспівала українську народну пісню на концерті, що прославляє "русскій мір".

Фото: instagram.com/bgrebenshikov

"Все, що відбувається на Землі, відбувається для того, щоб кожен із нас, людей, міг зробити вибір. Міг вирішити, що йому потрібно, що йому не потрібно. На якому він боці. Хоче він вбивати або він не хоче вбивати. Буде він допомагати чи він не допомагатиме... – також зауважив він. - Наше завдання - показати людям, що можливий вибір... Що необов'язково йти туди, куди тебе женуть, як стадо. Візьми і подумай сам. Ніхто тебе не зобов'язує. Ти не худоба і не дозволяй себе гнати".

Нагадаємо, під час агресії Росії проти України у 2014 році Гребенщиков закликав владу РФ "припинити обманювати народ та не намагатися ввійти до історії коштом людських смертей". Повномасштабне російське вторгнення в Україну 2022 року артист назвав "справжнім безумством" і заявив, що "люди, які розв'язали війну, збожеволіли і є ганьбою Росії". До 24 лютого 2022 року Борис Гребенщиков часто гастролював Україною і давав імпровізовані концерти на вулицях Вінниці, Києва, Харкова та в інших містах.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Спалені книги пахнуть горем: перша леді України розповіла, що придбала на "Книжковому арсеналі"

Перша леді України Олена Зеленська відвідала міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал. Вона особливу увагу звернула увагу на стенд харківського видавництва Vivat

Ведучий Євген Фешак розповів, навіщо в мережі пліткують про розлучення Єфросиніної та Хромаєва

В мережі пліткують про можливе розлучення Маші Єфросиніної і Тимура Хромаєва. Український ведучий Євген Фешак висловився з цього приводу

Свідомо обираю цей шлях: після повернення з Польщі українська режисерка вступила до лав ЗСУ

Олена Апчел, яка 4 роки жила у Польщі, повернулася в Україну та поповнила лави ЗСУ - режисерка прокоментувала рішення