Лайм

"Хороший росіянин - мертвий росіянин": Борис Гребенщиков розповів, чому не дає концерти в Україні

Російський музикант засудив війну в Україні, розв'язану Росією

До початку повномасштабного вторгнення РФ Борис Гребенщиков часто гастролював Україною й давав імпровізовані концерти на вулицях Вінниці, Києва, Харкова та інших міст. Російський музикант, який засудив путінський режим, пояснив, чому зараз відмовився від виступів.

Читайте також: Це і є фашизм: Борис Гребенщиков висловився про людей, які підтримують війну в Україні.

В інтерв'ю Financial Times колишній лідер гурту "Акваріум" заявив, що боїться приїжджати в Україну через хейт. "Половина українців думають: "О, хороший росіянин - мертвий росіянин". Я отримую багато подібних листів", - сказав Гребенщиков.

Борис Гребенщиков Фото: instagram.com/bgrebenshikov

Також музикант заявив, що любить Росію та пожалів росіян, які перебувають у "жахливому становищі".

"На даний момент країна, в якій я народився, і країна, яку я люблю, перебуває в дуже сумному, трагічному становищі. Мільйони та мільйони людей бояться думати, бояться висловитися. Я думаю не лише про те, як допомогти українцям, а й росіянам, тому що вони перебувають у жахливому становищі", - додав БГ.

Російський рокер вже давно не живе в Росії – музикант переїхав до Великої Британії, де працює вже понад 35 років.

"Я волію жити і працювати в Лондоні, тому що це підходить мені набагато більше, ніж перебування в Санкт-Петербурзі. Я працюю тут із 1988 року", - уточнив музикант.

Раніше Борис Гребенщиков засудив дії Кремля та назвав війну, яку РФ розв'язала проти України, фашизмом. Також російський музикант розповідав про свою підтримку українцям.

"Коли я дивлюся фотографії нового знищеного росіянами міста, я часто бачу концертні зали, в яких я грав – театри, все інше. Це місця, які я добре знаю, – казав він. – Я грав у Берліні біля Бранденбурзьких воріт, і цей захід зібрало 12 млн. Це теж пішло на допомогу Україні".

Борис Гребенщиков у Вінниці, 2019 рік Фото: vinbazar.com

Російська акторка Евеліна Бледанс заявила, що Софію Ротару залякали в Україні.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також