Лайм

Богдан Бенюк підтримав Фаріон після її скандальних заяв про російськомовних військових ЗСУ

Актор прокоментував скандал

Український актор Богдан Бенюк підтримав Ірину Фаріон на тлі мовного скандалу. Артист вважає, що екснардепка сказала "правильну річ", коли заявила, що не може назвати військовослужбовців ЗСУ українцями, якщо вони говорять російською.

В інтерв'ю OBOZ.UA народний артист України похвалив скандальну мовознавицю за те, що вона не побоялася висловитися під час війни. А також різко висловився на адресу російськомовних українців.

Читайте також: СБУ зацікавилася Іриною Фаріон: за якими статтями відкрито провадження.

Фото: instagram.com/beniukofficial

"Ті громадяни України, які не спілкуються українською мовою, повинні зрозуміти, що, говорячи російською мовою, вони продовжують просувати "русскій мір" в Україні. І це треба визнати всім. У першу чергу – керівникам держави, які це спонукають, всім працівникам, які працюють у державних установах, керівництву української армії і командирам, які дають присягу на служіння Україні українською мовою. Фаріон сказала правильну річ і не побоялася це зробити під час війни", – висловився Бенюк.

Українців за кордоном, які продовжують говорити російською, актор назвав "росіянами" та закликав їх "викреслювати". Бенюк вважає, що для українських захисників не може бути винятків.

"Треба замислитися тим людям, які виросли в Україні. Їм ганьба! Те, що вони захищають Україну, – супер. Але вони захищають, розмовляючи мовою загарбника. Це неприпустимо. Вони повинні це зрозуміти і змінити своє ставлення до найважливішого – громадянства України. Бо той громадянин України, хто є носієм мови, вважається її громадянином, а всіх решту я вважаю загарбниками. Це стосується і українців за кордоном. Якщо вони не спілкуються українською мовою, то які вони українці? Їх треба викреслювати і казати, що вони росіяни", - заявив Богдан Бенюк.

Нагадаємо, в інтерв'ю Яніні Соколовій мовознавиця Ірина Фаріон заявила, що "категорично не приймає" те, що деякі бійці "Азову" та 3 окремої штурмові бригади спілкуються російською, зокрема в бою. Через мову колишня депутатка назвала українських військових "бидломасою" і поставила під сумнів їхній патріотизм.

Фото: instagram.com/iryna__farion

Служба безпеки розпочала кримінальне провадження та призначила експертизи з висловлювань та публікацій скандальної мовознавциці. Після гучного скандалу Фаріон звільнили з посади професора університету "Львівська політехніка".

Раніше Ірина Фаріон цинічно висловилася про Маріуполь та його жителів. Екснардепка заявила, що все, що відбувається в місті, - це "кармічність" і наслідок поведінки маріупольців. Ці висловлювання обурили акторку Ольгу Сумську.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші