Лайм

Берегиня-мати: образ українки на конкурсі "Міс Всесвіт-2023" обурив російську пропаганду

Фанатка Путіна Симоньян відзначилася абсурдними заявами

У Сальвадорі завершився конкурс краси "Міс Всесвіт-2023", де перемогу здобула Шейнніс Паласіос із Нікарагуа. Українка Ангеліна Усанова змогла потрапити до числа півфіналісток, однак до фіналу їй, на жаль, дійти не вдалося. Також в рамках заходу відбувся вихід у національних костюмах, і киянка вийшла на сцену в образі "Берегині-матері".

Вбрання не оцінила прислужниця Кремля Маргарита Симоньян і у коментарі російським ЗМІ прокоментувала національний костюм від України на конкурсі. Так, образ Усанової із немовлям на руках пропагандистка описала порцією абсурдних заяв. Сенс національного костюму Ангеліни настільки обурив пропагандистку, що вона вирішила вигадати для нього власне образливе трактування. В той же час рашистка не стала висловлюватися про національний костюм росіянки, яка з'явилася на сцені у образі "царівни-лебедя" з кокошником та косою.

Читайте також: На конкурсі "Міс Всесвіт-2023" Нідерланди та Португалію представляли трансгендерні жінки: фото.

Росіянка Маргарита Голубєва в образі "царєвни-лебедя"Фото: Getty Images

"Ось ця красуня у жахливо нерівній боротьбі дивом обійшла українку та інших учасниць. Можливо, це востаннє у житті, коли іскорка розуму таки перемогла, незважаючи на те, що українська дівчина вийшла з якимсь немовлям, яке, за загальним визнанням, схоже на голову свині", - видала путіністка.

"Вона в такий спосіб демонструвала, що захищає дітей? Такий був посил? Але сама Україна та ця українка чудово знають, що від рук українських військових загинуло багато дітей", - також заявила прихильниця диктатора Путіна.

Українка Ангеліна Усанова в образі "Берегині-матері"Фото: instagram.com/usanova.life

Нагадаємо, образ "Берегині-матері" символізує українську матір, яка захищає свою дитину від російських окупантів. Над розробкою вбрання працювала команда дизайнерів, які займаються створенням концертного одягу для співачки Олі Полякової.

Кольори сукні теж мають своє значення: блакитний - символ мирного неба, білий та молочний - символ миру, а синій та жовтий - кольори українського прапора. Золоті елементи на сукні означають броню, а фігурка маленького янголятка, яку тримає на руках представниця України на конкурсі, - символ безцінного життя кожної української дитини.

Над створенням образу "Берегині-матері" автори працювали близько півтора місяця. Також для його розробки було використано 30-35 м тканини, а деякі елементи були надруковані за допомогою 3D принтеру.

Читайте на тему: Бодіпозитив на "Міс Всесвіт-2023": медсестра з Непалу вразила фігурою на конкурсі купальників.

Минулого року саме Україна здобула перемогу у категорії національних костюмів. Тоді представниця нашої країни на заході Вікторія Апанасенко здобула перше місце за результатами глядацького голосування. У 2022-му від України був представлений костюм, що мав назву "Воїн Світла".

фінал конкурсу "Міс Всесвіт-2023"Фото: instagram.com/missuniverse

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття