Лайм

Учасник гурту "Антитіла" потрапив у скандал після відмови розмістити відео пораненого військового

Музикант образив захисника, який втратив зір у Бахмуті

Клавішник та співзасновник гурту "Антитіла" Сергій Вусик відмовив військовому Віталію Вересу у проханні використати їхню пісню "Фортеця Бахмут". 29-річний боєць Нацгвардії вирішив зняти відео про свою головну битву під Бахмутом, де отримав важке поранення і втратив зір.

Пораненого захисника обурила відповідь музиканта, і він вирішив розповісти про ситуацію в Instagram. Воїн із позивним "Верес" показав переписку з Вусиком, де той у різкій формі відмовляє Віталію викладати трек і відмічати його акаунт.

Читайте також: Мене це дратує: Женя Галич жорстко розкритикував гурт "Антитіла" за пісню "Фортеця Бахмут".

Фото: instagram.com/vitalii_veres_

"Друзі, хочу поділитися з вами ситуацією, яка мене дуже-дуже вразила. Ми надихнулися створити відео про найголовнішу битву мого життя - битву під Бахмутом. Про те, як я отримав поранення і про мою подальшу історію та шлях, - розповідає Віталій. - У пошуках музики ми зупинилися на композиції гурту "Антитіла" "Фортеця Бахмут", яка на мою особисту думку ідеально підходила під цю історію. Написавши Сергію Вусику, співзасновнику гурту "Антитіла", про дозвіл використовувати цей трек у нашому відео, я отримав шокуючу відповідь: "З якої радості ми маємо це робити і давати дозвіл вам викладати виставляти наші пісні?"

Фото: instagram.com/vitalii_veres_

Далі Верес звертається до учасників гурту "Антитіла": "Чи справді є сенс у вашій пісні? І, чи ви справді підтримуєте військових чи це лише порожні балачки?".

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Vitalii Veres (@vitalii_veres_)


Сергій Вусик після скандалу записав відеозвернення, в якому вибачився перед Віталієм Вересом. Музикант заявив, що військовий не відповідає на повідомлення та дзвінки, тому він вирішив звернутися до нього публічно.

"Я визнаю, що був не правий. Я жодним чином не хотів образити або принизити військового. Так, я не розібрався і не заглибився в те, з ким розмовляю і через важкі графіки та нашестя в коментарях під відео або в особистих повідомленнях, купи ботів та інших різних особистостей... відповів досить різко", - сказав Вусик.

Фото: instagram.com/antytila_official

Співзасновник "Антитіл" додав, що пісню "Фортеця Бахмут" з першого дня публікації викладена у вільний доступ для використання без будь-яких заборон. За словами музиканта, його здивувало прохання Віталія, щоб колектив відмітив його на сторінці гурту.

"Але я не розібрався. Я вибачаюсь за свою реакцію. Військового, який ще й отримав поранення на війні, я не міг би і подумати ображати навмисне. Тому що сам співавтор пісні, написаної з власного пережитого на війні, на якій я був з першого дня добровольцем, поряд із такими ж військовими, втрачаючи друзів", - зазначив Сергій Вусик.

Читайте також: Бажання немає: Тарас Тополя розповів, у якому випадку повернеться на фронт.

Далі музикант нагадав про громадянську позицію гурту "Антитіла".

"Ми підтримуємо поранених військових по всьому світу, і взяли під опіку дітей загиблих наших побратимів. Антитіла завжди мали принципову громадянську позицію, і з 2014 року були поряд із збройними силами як волонтери та військові з 24 лютого 2022 року", - зазначив Вусик.

Переглянути цей допис до Instagram

Антитіла / Antytila (@antytila_official)


Нагадаємо, з початку вторгнення Тарас Тополя, Сергій Вусик та Дмитро Жолудь несли службу в рядах 130 батальйону як стрільці та стрільці-парамедики. Через півроку служби наказом командування музикантів гурту "Антитіла" вивели у резерв, і бойових завдань вони не виконують.

Читайте про скандал із дружиною Тараса Тополі Alyosha, яка заявила, що люди, які не вивезли дітей з України, не усвідомлюють небезпеку. Пізніше співачка взяла свої слова назад і вибачилася за сказане.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності