Лайм

Прокуратура вимагає більш суворого вироку для Остапа Ступки після п'яної ДТП

Актор спровокував аварію у квітні 2023 року

Після того, як Голосіївський районний суд Києва визнав актора Остапа Ступку винним у ДТП у стані алкогольного сп'яніння, прокуратура оскаржила його вирок. Про це повідомляє видання УНН, посилаючись на прес-службу Київської міської прокуратури.

Остапу Ступці призначили 3 роки обмеження волі з позбавленням прав водія на 8 років. Проте раніше прокуратура вимагала 3 роки позбавлення волі. Таке покарання передбачає ч. 2 ст. 286-1 УК України - "порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження".

Читайте також: Всі живі-здорові: Остап Ступка до суду заявляв, що історія з "п'яним" ДТП незабаром закінчиться.

Фото: instagram.com

У прокуратурі повідомили, що 28 листопада подали апеляційну скаргу на "занадто м'яке" покарання для Ступки. Нагадаємо, що 4 квітня 2023 року український актор сів за кермо п'яним і врізався на своєму Range Rove у Mitsubishi, припарковану на вулиці Федорова у Голосіївському районі Києва. Водій Mitsubishi отримав травми, які судово-медична експертиза кваліфікувала як тяжкі. Постраждалий чоловік казав, що три дні перебував у реанімації, отримав п'ять переломів, тяжкий крововилив у голову та живіт.

На місці ДТП Остап Ступка пройшов аналіз на вміст алкоголю у крові. Прилад "Драгер" показав 1,62 проміле при нормі 0,2 проміле.

Сам Остап ступка також планував подавати апеляцію на "надто суворе покарання". Він хотів, щоб суд призначив йому штраф і позбавив прав керувати автівкою на 5 років.

Читайте також: Каже неправдиві речі: Остап Ступка відреагував на закиди потерпілого у ДТП.

Фото: https://www.facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

"Ми могли вийти на штраф, що було б доречніше і справедливіше для держави, тому що сума немаленька. Мінімально – це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля заарештованого майна", - сказав актор.

Раніше Остап Ступка заявляв, що не вважає себе злочинцем після п'яної ДТП.

Цікаві новини для вас:

Не хоче ніяк: дружина Віктора Павліка повідомила про його відмову від операції на серці.

Олег Сенцов після поранення у тяжкому бою поділився ставленням до життя українців у тилу.

Потап розкрив своє місцезнаходження і знову нарвався на хейт у мережі.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі