Лайм

Суд визнав винним актора Остапа Ступку у скоєнні п'яної ДТП: яке покарання призначили

Народний артист прокоментував вирок

Голосіївський районний суд Києва визнав винним українського актора Остапа Ступку у справі про скоєння ДТП у стані алкогольного сп'яніння. Народному артисту призначили покарання у вигляді обмеження волі на 3 роки з позбавленням права керувати автомобілем 8 років.

Адвокат пояснив "Суспільному", що обмеження волі зобов'язує Ступку протягом встановленого періоду з'являтися до спеціальних установ для виконання суспільно корисних робіт. Також 56-річного артиста зобов’язали виплатити 10 тисяч гривень, які пішли на експертизи.

Читайте також: Гризуть думки: Остап Ступка розповів про життя після ДТП, яку скоїв у нетверезому стані.

Фото: instagram.com

Ступка назвав рішення суду "несправедливим", оскільки, за його словами, є "багато пом'якшуючих обставин".

"Ми могли вийти на штраф, що було б доречніше і справедливіше для держави, тому що сума немаленька. Мінімально – це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля заарештованого майна", - сказав актор.

Адвокати артиста планують подати апеляцію. Протягом місяця, поки вирок не набуде чинності, Остап Ступка повинен дотримуватися нічного домашнього арешту, тобто не виходити з дому з 00:00 до 05:00 ранку.

Нагадаємо, аварія сталася пізно увечері 4 квітня у Голосіївському районі Києва. Остап Ступка на своєму позашляховику Range Rover виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припарковану Mitsubishi. За кермом легковика перебував 38-річний чоловік на ім'я Ярослав, який внаслідок аварії отримав тяжкі травми та був госпіталізований. При перевірці винуватця ДТП на стан сп'яніння прилад Драгер показав 1,62 проміле, за допустимих 0,2 проміле.

Фото з місця ДТПФото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Раніше Остап Ступка розповідав, скільки грошей витратив на лікування потерпілого в ДТП чоловіка.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували