Лайм

Має давню історію: телеведуча Наталія Островська розкрила рідкісне ім'я новонародженої доньки

Дівчинка народилася 17 листопада

Українська телеведуча Наталія Островська вперше стала мамою 17 листопада 2023 року. У них із чоловіком Богданом народилася дівчинка, ім'я якої родина розсекретила лише зараз. Подружжя назвало новонароджену Аґатою, і в Instagram Островська пояснила значення цього рідкісного імені.

Цікаві новини для вас: Рія, Лаура, Емілія та інші незвичайні імена, які українські зірки дали своїм дітям.

Фото: https://www.instagram.com/nataliostrovska/

"Знайомтеся. Островська Аґата Богданівна. Ім'я з давньою історією, походить від грецького "agathos", перекладається як "хороша", "добра", - написала телеведуча. - За православним календарем іменини Агати - 11 листопада. Ми орієнтувалися на цю дату. Донечка народилася 17 листопада, але вирішили не відмовлятися від цього імені. Їй підходить і нам подобається, як звучить по-батькові - Агата Богданівна".

Публікацію Наталія доповнила кадрами першої різдвяної фотосесії разом із дочкою. На знімках щаслива мама тримає в руках новонароджену дівчинку, одягнену у червоно-білий святковий костюм.

Фото: https://www.instagram.com/zhvl_official/

Цікаво, що до прийняття християнства в Київській Русі імена дітей були продиктовані різними обставинами життя їхньої родини. Якщо на дитину довго чекали, її могли назвати Ждан. Незапланований син міг отримати ім'я Неждан чи Нечай, а перша дитина у сім'ї – Одинець. Також імена могли походити від пори року, погоди, назв рослин та тварин (Буян, Весна, Сокіл). Популярними були імена із закінченнями -слав, -мир, -бор (Мирослав, Ратібор).

Читайте також: Виникли ще до Хрещення Русі: які прізвища походять від імен богів язичників.

Після прийняття християнства дітей почали називати іменами святих, а також канонізованими іменами, запозиченими у візантійців, давніх греків, римлян та євреїв.

Цікаві новини для вас:

Звучать як образа: які прізвища в Україні схожі на лайливі слова.

Не засуджую: Олексій Суханов став на захист Ольги Сумської, чия дочка у Росії мовчить про війну.

Перше кохання: Олена Зеленська розповіла про хлопця своєї 19-річної дочки.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа