Лайм

Кінопродюсерка пояснила, чому російський серіал "Слово пацана" став популярним в Україні

Галина Криворчук вважає цю проблему закономірною

Тренди пошуку Google в Україні показали, що у 2023 році російський серіал "Слово пацана" увійшов в топ-10 найпопулярніших тематичних запитів. У соцмережах його бурхливо обговорювали скандальні блогери та прості користувачі. Виникло побоювання, що для деяких людей війни не існує, і вони готові без жодних роздумів споживати культурний продукт ворога.

Читайте також: Просування культури ворога: Мінкульт висловився про популярність серіалу "Слово пацана" в Україні.

Про те, чому серіал про кримінальні розбірки в російській Казані став таким популярним у молодих українців, розповіла "Апострофу" theLime кінопродюсерка Галина Криворчук - генеральна продюсерка українського фільму "Ла Палісіада", який виходить у прокат 11 січня 2024 року.

Фото: Getty Images

"Мені здається, що цей серіал прорвався в тренди лише за жанровою ознакою. Тому що молодь завжди хоче гострих відчуттів, емоцій, якихось несподіваних героїв. Хоче когось наслідувати, бути сильною, відважною. Тому вони за цим і тягнуться", - висловилася вона.

Така ситуація здається продюсерці цілком очікуваною, адже у гарячій фазі війни український кінематограф не може задовольнити всі запити глядачів.

"Очевидно, ми маємо здобути перемогу. Брак того, що може дати українське кіно, часто безпосередньо пов'язаний з фінансуванням. Ми не можемо дозволити собі сьогодні так масштабно вкладати кошти в культуру. Їх треба було раніше вкладати, щоб не допустити цієї ситуації, - вважає Галина Криворчук. - Насправді це дуже сумно, тому що ми, кінематографісти, чогось не додаємо нашій аудиторії. Це в наше середовище такий камінчик, над яким сьогодні треба думати і відповідати на екрані".

Читайте також: Український фільм "20 днів у Маріуполі" увійшов одразу до двох шорт-листів премії "Оскар-2024".

Галина Криворчук – генеральна продюсерка українського фільму "Ля Палісіада". Повне інтерв'ю з нею читайте на сайті 27 грудня.

"Ля Палісіада" - іронічний детектив режисера Філіпа Сотниченка, який піднімає тему смертної кари в Україні до її скасування у 1997 році. Стрічка стала найкращим фільмом на міжнародних кінофестивалях у Турині та Вільнюсі, у Сараєво отримала приз за режисуру, у Роттердамі – приз ФІПРЕССІ. Європейська кіноакадемія номінувала її у категорії "Відкриття – приз FIPRESCI". Також у 2023 році "Ля Палісіада" здобула національну премію кінокритиків "Кіноколо" як найкращий художній фільм.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів"

Британський актор Бернард Гілл помер у 79 років у колі родини - він зіграв у фільмах Титанік та Володар перснів - фільмографія знаменитості

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску