Лайм

Просування культури ворога: Мінкульт висловився про популярність серіалу "Слово пацана" в Україні

Автори публікації закликали українців бути більш свідомими

Міністерство культури та інформаційної політики України прокоментувало популярність в Україні пропагандистського серіалу "Слово пацана". Нагадаємо, раніше через позитивні відгуки про російський кінопродукт у мережі розкритикували блогерів Анну Алхім та Миколу Заліпуху. Також свою думку з цього приводу висловлювала ведуча Маша Єфросиніна.

Тепер на ситуацію відреагував Мінкульт. Зокрема, на сторінці міністерства у Facebook з'явилася офіційна заява, у якій українців закликали не дивитися ворожий контент та не сприяти його просуванню в українській інформаційний простір. В пості наголосили, що зацікавлення та популяризація пропагандистського серіалу фінансує війну, а також просуває кремлівські злочинні наративи, і особливо погано це може вплинути на підлітків.

Читайте на тему: "Риганіца"”: Лободу висміяли за російськомовну пісню, з назви якої вона прибрала Київ.

Фото: facebook.com/MCIPUkraine

У публікації зазначили, що "російський контент не знайти на офіційних українських платформах", а відтак він розміщений лише на "піратських та російських ресурсах, відвідування яких є незаконним".

"Підкреслюємо, російський контент не транслюється на офіційних українських платформах, відтак знайти його можна на піратських і російських ресурсах, що є незаконними діями. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вже внесла 22 російські медіасервіси до Переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора як ті, що не можуть транслюватися в Україні", - йдеться у публікації.

Мінкульт згадав і про скандальних блогерів, які "свідомо чи несвідомо підіграють окупантам" та рекламують російський продукт в Україні.

"Споживаючи та розповсюджуючи продукт, вироблений державою-агресором, вони опосередковано долучаються до фінансування армії росії. Тож через просування культури ворога гинуть наші люди — і військові, і цивільні. Закликаємо лідерів думок та кожного громадянина України усвідомлено прийняти рішення і назавжди припинити споживати російський продукт. Ми маємо бути єдині у своїй позиції", - також зазначається у дописі.

Читайте також: Російські зірки родом з України, які зрадили своє коріння і не засуджують воєнну агресію РФ.

Фото: facebook.com/MCIPUkraine

Наостанок автори посту закликали людей підтримувати українське кіно, наголосивши, що перемога в тому числі "складається із маленького вибору", який ми робимо щодня:

"Сьогодні, як ніколи, важливо підтримувати українських кінематографістів, багато з яких відзначені на міжнародних кінофестивалях, зокрема у Каннах і Венеційському кінофестивалі. Пам’ятаймо, що, пускаючи російський контент в наш інформаційний простір, — ми програємо. Наша велика перемога складається з невеликих виборів на користь України".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona впала на репетиції перед "Євробаченням-2024": в якому стані реперка

alyona alyona впала під час генеральної репетиції на Євробаченні-2024 - реперка запевнила, що почувається добре - відео

Де дивитися перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступатиме Україна

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів