Лайм

Люди навіть не здогадуються, з чого насправді зроблений сніг у фільмі "Сам удома"

Цікавий факт про улюблену комедію

Комедія "Сам удома" вийшла на екрани у 1990 році, і з того часу стала одним із найулюбленіших святкових фільмів для дітей та дорослих в усьому світі. Хоча ви напевно знаєте веселу сюжетну лінію напам'ять, ви, можливо, ніколи не чули, що команда використала для створення знаменитої снігової сцени.

Читайте також: Маколей Калкін отримав зірку на Алеї слави та вперше показав синів: фото родини.

Фото: 20th Century Fox

Коли продюсери фільму хотіли зняти культову снігову сцену біля будинку родини Маккалістерів у Чикаго, єдиним матеріалом, який вони використали, було картопляне пюре.

Пластівці з картопляного пюре роздмухували вентиляторами, щоб створити враження, ніби насправді йде сніг. І хоча на екрані це виглядає так, ніби Кевін Маккалістер прокидається різдвяним ранком і бачить свіжий сніг, насправді це була картопля.

На жаль, використання цього продукту мало один суттєвий недолік. Після кількох дублів пластівці злиплися і стали схожі на картопляне пюре. Ще гірше, що через специфічний колір картоплі штучний сніг став виглядати дуже жовтим.

Читайте також: Кондитерка перетворила будинок Кевіна з фільму "Один вдома" на імбирний пряник заввишки 1,5 метра.

Але чому у фільмі "Сам уома" замість снігу вирішили використати картопляні пластівці? Справа в тому, що снігу не було в бюджеті фільму, а до появи комп'ютерної графіки картопляні пластівці були одним із найдоступніших матеріалів для зйомки снігових сцен у кіно. Хоча здалеку вони виглядають дуже правдоподібно, якщо придивитися ближче, стає цілком очевидно, що сніг зроблений з пюре.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування