Лайм

Розбитий посуд і червона нижня білизна: цікаві новорічні традиції в різних країнах світу

Як зустрічають свято в Іспанії, Японії, на Філіппінах та у Південній Африці

Сьогодні весь світ проводжає старий рік і готується зустріти новий, 2024-й. В Україні в цей день змінилися традиції: після переходу на новий церковний календар 31 грудня також відзначають Щедрий вечір або свято Маланки. Цього дня прийнято готувати кутю, щедрувати, бажати людям благополуччя, багатства та врожаю.

В інших країнах також є свої особливі новорічні традиції та ритуали. Ось деякі найцікавіші з них.

Читайте також: Ворожіння на свято Маланки: як дізнатися про свою долю в ніч на 1 січня.

Іспанія: 12 виноградин

В Іспанії є традиція з'їдати 12 виноградин опівночі, по одній на кожен бій годинника. Вважається, що це приносить удачу і процвітання для кожного місяця наступного року.

Фото: pixabay.com

Японія: храмові дзвони дзвонять 108 разів

Рівно опівночі в Японії у буддійських храмах ченці дзвонять у дзвони 108 разів. Це символізує 108 людських гріхів та бажань. Традиція називається "Джойя но Кане" і вважається, що вона очищує душу.

Данія: розбивання посуду

У Данії існує традиція зберігати старий і непотрібний посуд протягом року, а потім розбивати його об двері друзів та родичів напередодні Нового року. Вважається, що чим більше розбитого посуду, тим більш успішною і щасливою буде людина.

Читайте також: Почніть із маленького: як створити новорічний настрій перед святом.

Італія: червона спідня білизна

В Італії вважається, що носіння червоної спідньої білизни напередодні Нового року приносить удачу та любов. Звідси з'явилася пікантна традиція обмінюватися червоною білизною в якості подарунку.

Фото: Getty Images

Південна Африка: викидання меблів у вікно

У деяких частинах Південної Африки напередодні Нового року існує традиція викидати старі меблі з вікна, що символізує порятунок від минулого та початок нового року.

Еквадор: спалення опудал

В Еквадорі люди роблять опудала під назвою "аньос в'єхос". Вони символізують старий рік, тому їх спалюють опівночі. Такий ритуал символізує відмову від минулого та прийняття нового у своїй долі.

Читайте також: Для кого 2024 стане доленосним в особистому житті: прогноз астролога.

Філіппіни: круглі фрукти

На Філіппінах вірять, що кругла форма символізує процвітання. У результаті в Новий рік люди прикрашають свої оселі круглими іграшками, носять одяг у горошок і навіть з'їдають опівночі 12 круглих фруктів.

Фото: pixabay.com

Бразилія: стрибки через хвилі

У Бразилії прийнято зустрічати Новий рік на пляжі. Багато людей вірять, що якщо перестрибнути через сім хвиль опівночі, рік буде вдалим. Причому кожна хвиля являє собою день тижня.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil