Лайм

Пропаганда і дезінформація: в Італії росіяни організовують виставку про "порятунок Маріуполя"

Українців в Італії закликають не допустити проведення заходу

Після погроз депортацією маріупольцям російські окупанти запланували в італійському місті Модена пропагандистський захід про "порятунок Маріуполя". Українці протестують проти "виставки", яка несе кремлівську пропаганду, і закликають людей в Італії виходити на мітинги.

Користувачка Instagram з ніком kate.torta розповіла своїм підписникам про захід, який збирається 20 січня провести асоціація діячів культури "Russia Emilia-Romagna". В анонсі пропагандисти називають знищений та окупований Росією Маріуполь "символом народного повстання на Донбасі проти київської хунти" та "містом-мучеником бандитської окупації". Вони хочуть продемонструвати "стрімкий процес відновлення" міста після захоплення росіянами.

Читайте також: Частина нацистської системи: Анатолій Анатоліч засудив Шепелєва, який знімає передачу у Маріуполі.

Фото: instagram.com/kate.torta

"Вам це здається нормальним? Маріуполь одне з перших міст, окуповане і зруйноване Росією. Серед безлічі злочинів, скоєних у місті, станом на березень 2022 року 600 людей було вбито, переховуючись у театрі під час окупації", - наголошує українка, яка під час російського вторгнення живе в Італії.

"Асоціація "Росія Емілія-Романья" в Модені організовує виставку, яка стверджує, що Росія "врятувала Маріуполь від українських нацистів". Реальність, як ми знаємо, зовсім інша, - продовжила вона. - Виставка під оманливою назвою "Маріуполь. Відродження після війни", намагається спотворити правду".

Фото: instagram.com/kate.torta

Дівчина зазначила, що вона не хоче, щоб ці події залишилися непоміченими і як громадянка України не може дозволити російській пропаганді створювати дезінформацію навіть за межами своєї країни, змушуючи всіх вірити, що вони "великі рятівникі" цього світу.

Читайте також: Танці на кістках: окупанти влаштували виступ китайської співачки на руїнах Драмтеатру у Маріуполі, відео.

У коментарях українці в Італії закликають організуватися, щоб не допустити проведення цієї виставки, яка, як виявилося, запланована не лише у Модені, а й в інших італійських містах.

"Я хочу зазначити, що Modena не єдине місто в Італії, в якому ці гидоти будуть розповсюджувати свої пропагандистські казки про асвабаждьоний Маріуполь", - написала одна з користувачок і опублікувала дати та міста, де проходитимуть "русняві утрєнікі": 14 січня - Мілан , 20 січня – Модена, 27 січня – Лукка.

Фото: instagram.com/kate.torta

На заплановані в Італії виставки відреагував й Андрій Бєдняков, який народився та виріс у Маріуполі.

"Українці, які зараз в Італії. В Модені, наша діаспора. Не дайте цим дияволам показувати цю виставу про Маріуполь! Виходьте! Робіть мітинги! Нелюди, які знищили наше місто хочуть все перевернути і показати свою "виставу". Ваш вихід, українці!" , – закликає український телеведучий в Instagram-історіях.

Фото: instagram.com/biedniakov

Раніше Андрій Бєняков прокоментував візит Путіна до Маріуполя.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували