Лайм

Що стало з Анною Заячківською - "Міс Україна", яка втекла від чоловіка-мільйонера через побої

Українка була жертвою домашнього насильства у шлюбі з італійцем

Анна Заячківська – українська модель, акторка, громадський діяч та художниця. Дівчина змусила говорити про себе всю країну у 2013 році, коли перемогла у національному конкурсі "Міс Україна". Через три роки ім'я українки потрапило у заголовки українських і зарубіжних медіа через пережите домашнє насильство. Де зараз королева краси, яка втекла від чоловіка-мільйонера через побої, і чим вона займається – дізнайтеся у нашому матеріалі.

Анна Заячківська народилася 12 грудня 1991 року в Івано-Франківську у традиційній християнській сім'ї. Закінчила місцеву школу, вищу освіту здобула у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Очолювала студентське християнське співтовариство, вивчала іконопис. Кілька місяців провела на Майдані, готуючи їжу для протестувальників та асистуючи у медичних пунктах.

Читайте також: Куди зникла "Міс Україна" Олександра Ніколаєнко, чий чоловік-мільярдер підтримує Дональда Трампа.

Фото: instagram.com/_anna_zaia_

2012-го Заячківська перемогла у конкурсі "Княгиня Прикарпаття", а наступного року стала володаркою титулу "Міс Україна-2013". Того ж року Анна представляла Україну на конкурсі "Міс Світу-2013", який проходив на острові Балі в Індонезії.

Після участі у міжнародному конкурсі краси українська модель переїхала до Мілану, де працювала з провідними модельними агентствами. Там вона познайомилася з італійським мільйонером Джанлукі Черваро, за якого згодом вийшла заміж. Проте, зазнавши домашнього насильства, Анна втекла від чоловіка-аб'юзера. Це сталося лише за кілька місяців після весілля.

Фото: instagram.com/_anna_zaia_

За словами Анни, чоловік часто повторював: "Ти нічого не варта, твоя родина нічого не варта, ти займаєшся не тими речами, які потрібні". При першій спробі дівчини висловити свою думку Черваро підняв на дружину руку.

"У перший місяць після реєстрації шлюбу, при першому моєму коментарі, висловленні думки, він підняв на мене руку, кинув мене на підлогу. Я була зовсім не готова до такого. Я не конфліктна людина, дуже хочу все обговорювати. Але він постійно вів монологи, найчастіше вночі – говорив довго, втомливо, просто випивав із мене всю енергію, на порожніх підставах. Був не тільки емоційний, агресивний, а й не слухав, не вмів почути, не хотів працювати над стосунками та говорив, що проблема в мені", – розповідала Заячківська в інтерв'ю "Голосу Америки".

Фото: instagram.com/_anna_zaia_

Анна зазначила, що втеча була єдиним виходом, інакше чоловік-тиран її би вбив. Шлюб українки з агресивним італійцем тривав сім місяців.

"Я вирішила просто піти. Написала листи і все залишила - обручку, ключі, нічого його не взяла, тільки свою сумочку і сукню. Що далі - думала і не знала. Взяла перший поїзд, поїхала до Риму, там зупинилася і вже наступного день купила квиток до Нью-Йорка", - розповідала вона.

Фото: instagram.com/_anna_zaia_

Після розлучення та переїзду з Мілану до США Анну підтримала українська діаспора. Пережити домашнє насильство дівчині допомогло малювання.

Фото: instagram.com/zaiaarthouse

Нині Заячківська продовжує жити у Нью-Йорку та створювати картини – вона вже мала кілька персональних виставок в Америці. Також українка пробувала себе у ролі акторки і дизайнерки інтер'єрів.

Фото: instagram.com/zaiaarthouse

Дізнайтесь також, де зараз "Міс Україна Всесвіт" Інна Цимбалюк, яка одружена з російським олігархом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита