Лайм

В бою у Донецькій області загинув актор Володимир Федінчук

Зірці Рівненського театру був 31 рік

У віці 31 року на фронті загинув український театральний актор Володимир Федінчук. Міський голова Рівного Олександр Третьяк повідомив, що трагедія сталася ще 22 січня у боях під Михайхлівкою Донецької області.

"На жаль, гинуть найкращі з найкращих, актори, вчені, спортсмени, педагоги, втрачаємо колір нації", - написав Третяк у Facebook.

Читайте також: Український актор Богдан Колесник загинув від поранень на фронті: йому було 36 років.

Володимир Федінчук Фото: Facebook

Творча група Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру, де працював Третьяк, розповіла, що актор приєднався до ЗСУ добровільно. Ще у грудні він виступав на сцені.

"Ще місяць тому він одягав костюм і йшов на сцену, до вас. А потім одягнув однострій і пішов на фронт. Не в штаб, не в учебку. Не туди, де сухо і тепло. На нуль... Він не вмів інакше. Не вмів "у півноги". Ні в житті. Ні на сцені. Ні на війні, - йдеться в повідомленні на сторінці театру. - Тепер ми маємо ще одного Янгола Охоронця на небесах і незагоювану рану в наших серцях. А ще питання без відповіді: "Чому?" Володю, відмовляємося вірити".

Фото: Facebook

Володимир Федінчук навчався у Теребовлянському вищому училищі культури та Рівненському державному гуманітарному університеті, який закінчив у 2015 році за спеціальністю "Театральне мистецтво". Актор працював у Коломийському обласному академічному українському драматичному театрі, а також у Рівненському музично-драматичному театрі. Федінчук грав у популярних спектаклях "Енеїда" (Еней), "Зерносховище" (Воробей), "Скрудж. Різдвяна історія".

Читайте також: Люблячий батько та справжній патріот України: на фронті загинув актор Андрій Павленко.

Фото: Facebook

Подробицями загибелі актора поділився художній керівник та директор Рівненського академічного музично-драматичного театру Володимир Петрів.

Ти зустрів 2024-й на нулі. Ти писав, що знаєш запах бою, що більше тижня не вилазив з окопа, що бачив, як побратимів посікло осколками, а потім сам відчув біль у покаліченій руці. але надія жила. А потім звістка: тебе більше немає з нами. Ти загинув , як герой.

Фото: Facebook

У Володимира Федінчука залишилася дружина Тетяна, молода пара не встигла стати батьками.

Раніше від поранення на фронті помер відомий актор Василь Кухарський.

Новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо