Лайм

Чому не на фронті: що говорять про можливість мобілізації українські актори і співаки

Дехто із них у перші місяці вторгнення був у ТРО

З початком повномасштабної російсько-української війни чимало наших зірок приєдналися до лав ЗСУ і стали на захист рідної країни. У числі військових-знаменитостей - лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, репер Ярмак, співак Віталій Козловський, виконавець Олександр Положинський, режисер Олег Сенцов та інші.

Що ж стосується тих артистів-чоловіків, які не взяли до рук зброю, то іноді їм у мережі "прилітає" критика з докорами на кшталт: "Чому не на фронті?!" Нікіта Добринін, Макс Барських, Олексій Завгородній та інші представники українського шоу-бізнесу раніше коментували тему мобілізації. Ось, що вони говорять про можливість служби в армії.

Читайте також: Вперше за рік: Маша Єфросиніна показала зворушливе фото з відпустки чоловіка-військовослужбовця.

Фото: Getty Images

Нікіта Добринін: "Без тилу немає фронту"

Ведучий і колишній чоловік Даші Квіткової перші півтора місяці повномасштабної війни служив у ТрО, а потім зайнявся волонтерством і допомогою українським військовим. Раніше зірка висловлював думку, що "без тилу немає фронту". У якості прикладу він розповів історію про двоюрідного брата, який зараз на війні.

"Мій двоюрідний брат зараз на війні. Це справді складно. Але я почув доволі цікаву думку, що без тилу немає фронту. Я розумію, що в даний момент – я його підтримка. Коли брат пішов служити, за 1 день потрібно було зібрати більше 50 тис. грн, щоб забезпечити бронежилетом, каскою, окулярами… цього не видають, не дарують. Я зібрав брата, тому що я за нього переживаю. І от якби мене не було для брата, він би бігав без броніка," – сказав Добринін.

"Я дуже негативно ставлюся до людей, які пишуть комусь "Давай на фронт". Фронт – це не покарання і не в’язниця, куди відправляють людей, які чогось не хочуть. Наші військові мають максимальну честь і повагу, і ніхто не має жодного права сумніватися в ефективності чи честі військового в Україні, - також прокоментував тему мобілізації шоумен. - А ті люди, які пишуть подібні коментарі, типу когось кудись сплаивити, ви в цей момент б’єте по нашим ЗСУ. Ви зневажаєте їх. Це не покарання, це честь – стати військовим. Тому не потрібно плутати поняття".

Нікіта ДобринінФото: instagram.com/nikitadobrynin

Макс Барських: "Воїнів вистачає"

У перші місяці повномасштабної війни знаменитий співак здивував шанувальників, що вступив у батальйон під Києвом, пройшов навчання і став "відповідати за постачання".

"Я вирішив приєднатися до ЗСУ – і тепер я у складі батальйону під Києвом. Поки що, зрозуміло, записаний як резервіст, тому що у мене немає військового досвіду. Мене призначили відповідальним за постачання", - коментував тему мобілізації він.

Пізніше у мережі Макс Барських вкотре підняв це питання і пояснив, що залишається резервістом "через брак досвіду" у військовій справі: "Мені хотілося щось робити, якось допомагати, підтримати дух. Я приїхав до Києва, знайшов один батальйон, але командир мені відразу сказав, що воїнів достатньо, вистачає. І я почав виступати з концертами і бути сильнішим у тому, чим я можу бути сильнішими".

Читайте на тему: Наталка Денисенко відповіла на закиди, що її чоловік-військовий "надто часто" ходить у відпустки.

Макс Барських Фото: instagram.com/max_barskih

MELOVIN: "Я боюся"

Костянтин Бочаров (справжнє ім'я Melovin'а) виявився одним із небагатьох, хто чесно зізнався, що боїться отримати повістку. У інтерв'ю Аліні Доротюк виконавець пояснив, що далекий від військової справи, і якщо раптом його мобілізують, то він відверто не знатиме, що робити.

"З моїм переліком хвороб я не впевнений, що мене туди візьмуть, а навіть якщо і візьмуть, то я не знаю, що мені з цим робити. Добровольцем я не пішов, тому що я сц*кло. Я це визнаю і кажу прямо, що боюся. Хтось не боїться, а для когось - це взагалі справа усього життя, як для мене, наприклад, моя творчість, - говорив музикант. - Я так само боюся, як і всі. Мої мама і тато переживають так само, це для всіх боляче. Питання ці постійно сиплються, а відповідей – нуль. Я не хочу виправдовуватися… перед чим і перед ким?"

Нагадаємо, раніше Костянтин розповів, що має цукровий діабет. Після цього деякі користувачі мережі звинуватили його у тому, що таким чином він нібито намагається уникнути мобілізації.

MELOVINФото: instagram.com/melovin_official

Тарас Цимбалюк: "Я пройшов медогляд. Все"

У січні минулого року актор Тарас Цимбалюк розповідав, що отримав повістку, встиг пройти медогляд і "стати в чергу". У розмові зі Славою Дьоміним чоловік також казав, що раніше ніде не служив і не мав військової кафедри.

"Мені прийшла повістка. Я пройшов медогляд. Все. Я, на жаль, не мав жодної військової кафедри, в армії я також не служив. Я пішов би туди, де я би впевнено почувався. Якби мене чомусь навчили, я б пішов би туди", - заявив він.

"Коли відправляють на передок людей, які, грубо кажучи, сьогодні отримали повістку, а за два тижні туди їдуть, це, звичайно, треш. Я, мабуть, спокійніше б це сприйняв, якщо б розкласти на якісь етапи, - говорив Цимбалюк про службу в армії. - Мене, наприклад, призвали, тоді повезли десь на місяць вчитися чомусь, а вже тоді я кудись поїхав. Тоді мій мозок плавно це все б прийняв. А зараз це, звісно, що відро холодної води на голову".

Читайте на нашому сайті: Не знаю, чи він воює: Рудницька засумнівалася в Козловському, який "виставляє фото у формі".

Тарас ЦимбалюкФото: instagram.com/taras.tsymbaliuk

Данило Мірешкін: "На взяли без підготовки"

Актор Данило Мірешкін, відомий за фільмами та серіалами "Чорний ворон", "Таємниці", "Сонячний листопад", приходив до територіального центру комплектації двічі. Перший раз – за власним бажанням на початку вторгнення, вдруге – після дзвінка:

"Я прийшов у військкомат і з максимально серйозним лицем сказав, що я актор. Я не пройшов "кастинг", мені сказали: "Ідіть, ми вам подзвонимо, якщо що". Потім я почав займатися евакуацією людей і тварин з-під Києва. В одній такій поїздці мені подзвонили і сказали прийти. Я знову прийшов, і була така ж розмова, таке ж питання. Вони кажуть: "Йди, ми тобі подзвонимо". Я кажу: "А навіщо ж ви мене викликали?" Вони кажуть: "Ну ми перевіряли резерв, наскільки люди готові йти". Так у мене відбулося два походи до військкомату", - розповів він.

Дані чоловіка записали, але його не стали кликати через "відсутність підготовки". "Через те, що в мене не було підготовки, мене не взяли. Мені сказали, що беруть із якоюсь службою чи підготовкою", - пояснював актор.

Данило МірешкінФото: instagram.com/mireshkin_daniil

Позитив: "Вже стою на обліку"

Колишній учасник гурту "Время и Стекло" раніше заявляв, що у разі мобілізації піде на фронт. Як відомо, у перші місяці вторгнення він пішов до місцевої тероборони і довго стояв у черзі. Тоді його впізнали, сказали, що наразі людей вистачає, і порадили займатися своєю справою. Пізніше артист все ж потрапив до військкомату у Хмельницькій області, де перебував під час робочої поїздки. Там він пройшов комісію.

"Потім ми поїхали у Хмельницьку область робити заходи для дітей-переселенців. Вже там я пішов у місцевий військкомат і пройшов комісію. В мене є документ, що я стою на обліку. Якщо призовуть, треба буде піти. Я був на полігонах і вже більш-менш навчений збирати автомат і стріляти. Всім раджу все-таки пройти повну військову підготовку - зараз треба бути готовим до всього", - коментував музикант тему захисту рідної країни.

Позитив (Олексій Завгородній)Фото: instagram.com/positiff

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни