Лайм

Погрожували поліцією: на тлі блокування польського кордону Камалія поскаржилася на місцевих таксистів

У коментарях продовжується активне обговорення

Вранці 20 лютого стало відомо, що польські протестувальники вкотре розсипали українське зерно на колії, а вже в другій половині дня повністю заблокували три пункти пропуску на кордоні з Україною. На тлі цієї ситуації Камалія розповіла про інцидент, який трапився з нею у Варшаві.

Зокрема, співачка опублікувала в Instagram пост, у якому поділилася подробицями, а також в цілому висловилася про стосунки між українцями і поляками. На думку артистки, проблема заключається не лише у блокуванні кордонів, але й в інших сферах.

Читайте на тему: Блокада кордону України: польський міністр підтримав фермерів і висунув вимоги до Єврокомісії.

співачка КамаліяФото: instagram.com/kamaliyaofficial

"На початку війни я завзято брала участь у допомозі нашим біженцям у Польщі. Теплота та підтримка, надані польським народом українським сусідам у облозі, були вражаючими. Однак війна розтяглася на роки, і відбулося помітне зрушення стосунків. Колись щира підтримка почала слабшати, ознаки втоми очевидні", - пише Камалія.

Далі у дописі виконавиця поскаржилася на роботу таксі на Варшавському вокзалі, куди прибувають потяги з Києва. Так, коли вона замовила машину з вокзалу до аеропорту, то водій попросив зависоку ціну: сума істотно відрізнялася від звичайної.

"Поїздка довжиною близько 14 кілометрів зазвичай триває 25 хвилин. Після прибуття в аеропорт таксист зажадав 840 злотих, що відповідає 200 євро, - розповідає відома українка. - Це різко контрастує з 40-50 злотими, звичайною вартістю проїзду. Після нетривалої суперечки та наших погроз залучити поліцію, ми заплатили таксистові 100 злотих, що вдвічі перевищує звичайну вартість проїзду: так запевнив нас польський друг".

Читайте також: В Польщі розпочався загальнонаціональний страйк: до фермерів приєдналися мисливці, фото.

Наостанок Камалія порадила користувачам заздалегідь обговорювати з водієм ціну поїздки, щоб потім не опинитися в неприємній ситуації. За її словами, не всі польські таксисти мають лічильники, і дехто використовує свої хитрощі, аби завищити суму та обійти законодавство.

Тим часом у коментарях під постом думки людей розділилися. Одні закликають не розхитувати тему ворожнечі, адже таких водії можна зустріти всюди, і захиститися від них можна, якщо користуватися мобільними додатками популярних служб таксі. Інші, навпаки, згодні з думкою, що після двох років повномасштабної війни ставлення до українців у Польщі змінюється. Ось деякі коментарі юзерів стосовно цієї теми:

Фото: instagram.com/kamaliyaofficial

Фото: instagram.com/kamaliyaofficial

Фото: instagram.com/kamaliyaofficial

Фото: instagram.com/kamaliyaofficial

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків