Лайм

Як зірки вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні, які боролися і гинули за майбутнє України

Знаменитості закликають не забувати, якою ціною дістається свобода

20 лютого 2024 року виповнилося 10 років від масштабних розстрілів на Майдані у Києві та вторгнення РФ в Крим. У соцмережах зірки вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні, публікуючи відповідні пости та stories у своїх блогах. theLime зібрав реакції знаменитостей, їх ви можете побачити на сторінці нижче.

Читайте також: Люди йдуть безкінечним потоком: в Києві на Інститутській вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні, фоторепортаж.

Фото: instagram

Володимир та Олена Зеленські

Подружжя встановило лампадки біля пам’ятного хреста на місці загибелі активістів на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Фото: president.gov.ua

"Десять років тому українців спробували вбити у власній країні, у власній столиці лише за мирний вибір бути собою та бути вільними. Десять років, як спроби знищити нас і нашу незалежність тривають. Проти беззбройної Небесної Сотні були кулі. Тепер – це ракети, дрони та армії. Але десять років тому ми встояли й далі стоїмо. Сотня й сотні – небесні й живі захисники нашого права бути! Дякуємо вам за все! І вистоїмо разом", - йдеться у публікації Зеленських в Instagram.

Фото: president.gov.ua

Світлана Тарабарова

Співачка показала архівні кадри 10-річної давнини, які супроводжувалися її піснею "Вірю. Знаю". "10 років. Боротьба триває.. День пам’яті Героїв Небесної Сотні", - написала артистка у підписі до ролика.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Світлана Тарабарова (@tarabarova)

аlyona alyona

"10 років тому наші люди боролися та гинули за майбутнє й свободу нашої країни. На жаль, сьогодні відбувається те саме, але у більших масштабах. Українські воїни щодня захищають нас та не дають агресору забрати майбутнє України та українців. Ми не повинні забувати, кому ми завдячуємо за можливість планувати завтрашній день, аби допомагати нашим воїнам перемогти ворога, - зазначила представниця України на цьогорічному "Євробаченні". - Дякую кожному, хто бореться та допомагає боротися проти зла, яке прийшло до нашої домівки. Вічна шана та пам’ять усім, хто загинув за можливість Україні будувати щасливе та величне майбутнє".

Фото: instagram

Читайте на тему: Майдан – наш: як події десяти­річної давності змінюють Україну.

Руслана Лижичко

"Завдяки вірі, мужності та героїзму людей на Майдані та сьогодні по всій лінії фронту, ми не втратили Україну!" – зауважила перша українська переможниця "Євробачення", а також показала кадри з Євромайдану.

Фото: instagram

Євген Клопотенко

"Цей день я запамʼятаю назавжди. Це день, коли помер Женя і народився Євген, - зізнався знаменитий кулінар. - Вічна пам’ять кожному Герою, який поліг за нашу Україну".

Фото: instagram

"Антитіла"

Учасники гурту пригадали свою причетність до цих подій та розповіли про це детальніше у свіжому пості:

"Антитіла" ніколи не залишались осторонь важливих періодів формування сучасної української незалежної держави. Восени 2013 року та взимку 2014-го ми були в боротьбі на Майдані, поруч з Народом, були частиною спротиву і залишаємося й досі. Нехай наша країна під впливом найважчих випробувань і у вогнях атак стає лише сильнішою. Ми залишаємось! Ми не зламаємось!".


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Антитіла Antytila (@antytila_official)

Позитив

Олексій Завгородній (справжнє ім’я артиста) теж пригадав свій досвід у ролі учасника цього революційного руху. Він зізнався, що тоді, перебуваючи в епіцентрі подій, по-справжньому відчув єдність українського народу.

"На Майдані була своя романтика. Там я зустрічав людей з різноманітними професіями, поглядами, різних за віком та статусом. Митці, художники, актори та письменники стояли пліч-о-пліч зі спортсменами та інженерами! Запах шин, пороху та перцівки, готування коктейлів Молотова та ароматного глінтвейну з "госдепівськими пєчєньками", жваві нічні дебати щодо бачення нашого майбутнього. Організація Оболонської самооборони за одну ніч для полювання на тітушок…Перша резинка в потилицю, молочні процедури для обличчя, - написав Позитив. - Ми стояли разом, об'єднані прагненням до кращого майбутнього. Ми знали, що наші голоси мають значення і що у нас є сила змінити ситуацію".

Фото: instagram

Читайте на нашому сайті: Якщо не буде мотивації самому йти у військкомат, ми цю війну не виграємо - офіцер ЗСУ "Хохол".

Наталка Денисенко

"Пам'ятаю. На жаль, ми не допрацювали, і сталася велика війна, але в наших силах закінчити цю справу", - зауважила акторка, чоловік якої, Андрій Федінчик, нині служить у ЗСУ.

Фото: instagram

Наталка Карпа

Співачка, обранець якої теж долучився до захисту України у повномасштабній російсько-українській війні, також вшанувала пам'ять Героїв Небесної сотні.

"Сьогодні в Україні день Героїв Небесної сотні, а також 10-ті роковини з початку російського збройного вторгнення. Пам'ятаємо мужність, і маємо бути вдячні кожному та кожній, хто змінив та змінює хід нашої історії", - написала виконавиця в Instagram-stories.

Фото: instagram

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо