Лайм

Помер зірка "Одеських джентльменів" Святослав Пелішенко: комік більше 30 років прожив у Росії

Останні роки чоловік вів доволі закритий спосіб життя

На 72-му році обірвалося життя відомого коміка, сценариста та капітана команди "Одеські джентльмени" Святослава Пелішенка. Звістку у соцмережах підтвердила журналістка та колишня учасниця КВК Світлана Фабрикант.

На своїй сторінці у Facebook жінка оприлюднила відповідний пост, у якому висловила слова співчуття. Чоловік помер у неділю, 31 березня, однак причина його смерті наразі залишається невідомою.

Читайте також: Велика втрата: Приходько розповіла про трагедію у Трускавці та назвала причину смерті менеджера.

Святослав ПелішенкоФото: facebook.com/fabrikants

"Як багато горя… Від нас пішов капітан… Святослав Пелішенко… Слава… Велика дитина… Безмежно талановита, нескінченно мудра, безкомпромісно справедлива і чесна, страшенно скромна і всіма нами, усією командою, дуже кохана. Тому що рідна! Він дуже любив свою Одесу, присвятив їй книги, вірші та навіть пісні. У мене не вистачить слів розповісти про нього… Дякую, Славо", - йдеться у пості Фабрикант.

Фото: facebook.com/fabrikants

Фото: facebook.com/fabrikants

Що відомо про життя Святослава Пелішенка

Тривалий час чоловік грав у КВК та був капітаном відомої команди "Одеські джентльмени". За свою кар'єру він встиг знятися у кількох фільмах, а також виступав у ролі співавтора програм "Городок", "Юрмаліна", "Суботній вечір" та низки інших.

Більше 30 років свого життя Пелішенко жив у РФ, але його громадянська позиція залишалася неозвученою, оскільки останні роки він не був активним у соцмережах і вів доволі закритий спосіб життя. І, оскільки останні 33 роки Пелішенко провів у країні-агресорці РФ, російські ЗМІ поспішили написати про те, що помер саме "російський" сценарист та гуморист.

Читайте на тему: Перейшов на бік росіян і втік з Херсона: помер відомий футбольний тренер.

Фото: facebook.com/fabrikants

У минулому Пелішенко закінчив фізичний факультет Одеського державного університету (ОДУ), аспірантуру там же. Був кандидатом фізико-математичних наук. Викладав в ОДУ, був доцентом кафедри теоретичної фізики. До Москви перебрався у 1991-му, де тоді почав працювати на російському ТБ, зокрема на каналі "Росія-1" (раніше - РТР, "Росія"). Також чоловік був лауреатом телевізійної премії РФ "Тефі" як сценарист програми "Городок" (2007).

Фото: facebook.com/fabrikants

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном