Лайм

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Знаменитості поділилися думками у соцмережах

26 квітня - Міжнародний день пам'яті Чорнобиля. У всьому світі згадують найбільшу техногенну катастрофу минулого століття, і в 2024 році виповнюється 38 років від аварії.

Знаменитості у своїх соцмережах також поділилися думками з приводу вшанування цієї дати. Реакції Наді Дорофєєвої Ольги Сумської та інших - знайдете нижче на сторінці.

Читайте також: В Чорнобильському заповіднику показали, як відродилася природа через 37 років після катастрофи на ЧАЕС. Відео.

Фото: Ігор Костін

ONUKA

Співачка у своєму пості в Instagram розповіла, що в її творчості "все життя прослідковується тема збереження пам'яті трагедії Чорнобиля". Вона зазначила, що після початку повномасштабної війни техногенна аварія отримала "ще один вимір":

"Складно було б придумати продовження цієї історії в якості сценарію до фантастичного фільму, і уявити, що потім прийдуть нащадки тих самих людей, які колись частково також ліквідували тут наслідки цієї катастрофи, і будуть нівечити знову цю землю вже самі. Нищити свою ж пам’ять….".

Фото: instagram.com/onukaofficial

"Придумати, що вони захоплять станцію, понівечать документи, результати наукових досліджень десятиліть, які там проводились не тільки українськими, а й багатьма ученими з усього світу, вкрадуть техніку, та що там техніку, унітази вкрадуть, а в кінці частина з них ще на ній і помре. Але це сталося не в кіно, - також йдеться у пості. - На щастя, цю територію було звільнено силами ЗСУ, бо загроза, що станеться ще одна катастрофа світового масштабу, була великою, адже ми маємо справу з таким явищем, як subhuman. По-іншому, й не назвати. Недолюди".

"Сьогодні бринить таке щільне новинне поле через війну, в нас накопичилось стільки горя, що усвідомлення масштабів того, що знову відбулося в Чорнобилі, вивчення історії окупації Зони, вивчення уроків окупації - в нас ще попереду. Але моє серце завжди там. І холодний розум також. І натхнення жити, просто. І, звичайно, уклін всім героям Чорнобиля 1986, 2022, 2023, 2024… і я сподіваюсь, цей рахунок колись зупиниться", - підсумувала виконавиця.

Фото: instagram.com/onukaofficial

Читайте на тему: Річниця аварії на ЧАЕС: історичні кадри та головні факти про одну з найжахливіших катастроф.

Надя Дорофєєва

Артистка в Instagram-stories зізналася, що прокинулася від сну про Чорнобильську трагедію. "Взяла телефон, дивлюсь новини, а сьогодні річниця… Це взагалі як?" - поцікавилася виконавиця. У наступній stories вона сказала, що минулого року теж мала сон, пов'язаний із техногенною аварією: "Я зараз в шоці… Такий самий сон два роки підряд на річницю…".

Фото: instagram.com/nadyadorofeeva

Ольга Сумська

На своїй сторінці в Instagram акторка також згадала про масштабну техногенну катастрофу. "26 квітня. Чорнобиль. Пам'ятаємо…" - написала вона.

Фото: instagram.com/olgasumska

Читайте на нашому сайті: Жодної інформації не було: Ольга Сумська згадала, як дізналася про Чорнобильську катастрофу.

Ектор Хіменес Браво

Відомий кулінар опублікував в Instagram пост про Чорнобиль, у якому порівняв "місто-привид Прип'ять" з іншими "містами-привидами" України, розташованими в Донецькій, Луганській, Херсонській, Запорізькій та інших областях.

"Якась дивна реальність. Страшна. І зараз, як мавпа з бомбою вони граються з Запорізькою АЕС. Мабуть, не читають історію. Або їм вже нема порятунку", - також зазначив відомий шеф-кухар, згадуючи російських загарбників.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

Христина Горняк

В Instagram колишня дружина Володимира Остапчука написала про те, що, незважаючи на велику кількість випробувань, які випали на долю українців, вони продовжують далі триматися і стояти на своєму. "Скільки трагедії було вже в нашому житті, та ми тримаємось і стоїмо. Дай, Бог, так і далі. 26 квітня - день Чорнобильської трагедії".

Фото: instagram.com/kristygor

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів"

Британський актор Бернард Гілл помер у 79 років у колі родини - він зіграв у фільмах Титанік та Володар перснів - фільмографія знаменитості

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску