Лайм

Жодної інформації не було: Ольга Сумська згадала, як дізналася про Чорнобильську катастрофу

Знаменитість в той рік навчалася на 4 курсі театрального

26 квітня - День пам'яті про Чорнобильську катастрофу. Рівно 37 років тому в цей день сталася одна із найбільших в історії людства техногенних катастроф - вибух на Чорнобильській АЕС.

Своїми спогадами стосовно трагедії поділилася акторка Ольга Сумська. У Instagram вона розповіла, як дізналася про вибух на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС.

Фото: unsplash.com

У публікації знаменитість процитувала слова голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука: "Тоді радянська пропаганда намагалася приховати наслідки біди та створити ілюзію незначної аварії. Ця свідома брехня призвела до тисяч загиблих і постраждалих від трагедії".

Читайте на тему: На Чорнобильській станції вшанували героїв-ліквідаторів аварії на АЕС. Ексклюзивні фото.

"1986 рік…Я навчалась на 4 курсі театрального. Жодної інформації про жахливу катастрофу по ТБ, окрім цієї БРЕХНІ на відео! Про все дізнавались від людей, які евакуювались і виїжджали з того регіону нескінченною чергою автобусів…Сльози, біль, розпач… Цікаво, як сьогодні живуть ліквідатори? Люди пишуть, що вони отримують жалюгідну пенсію", - також йдеться в пості акторки.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Ольга Сумська (@olgasumska)

Нагадаємо, техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа була спричинена двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблока Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території України.

Цю подію подію називають найстрашнішим цивільним ядерним інцидентом у світі, вона є однією з двох аварій атомної енергетики, оцінених як 7 (найбільший ступінь тяжкості) за Міжнародною шкалою ядерних подій, іншою є ядерна катастрофа на Фукусімі в Японії 2011 року.

2016 року, у зоні відчуження Чорнобильської АЕС, було створено найбільший на території України, Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник, де станом на 2021 рік, за словами завідувача наукового відділу заповідника Дениса Вишневського, "відновились дикі тварини, які жили тут 100-200 років тому".

Інші новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації