Лайм

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Всі події в режимі реального часу

9 травня у Швеції відбувся другий півфінал 68-пісенного міжнародного конкурсу "Євробачення 2024". В рамках шоу, яке тривало близько трьох годин, виступили 16 учасників, а також країни-засновниці конкурсу - Італія, Франція і Іспанія. Чим запам'ятався цей ефір, кому вдалось потрапити до фіналу - читайте далі на theLime.

Читайте також: alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео.

Як пройшов другий півфінал "Євробачення-2024"

00:15 Після закриття голосування нарешті почали оголошувати країни, які потрапили до гранд-фіналу. У їх числі опинилися: Латвія, Австрія, Нідерланди, Норвегія, Ізраїль, Греція, Естонія, Швейцарія, Грузія і Вірменія. Тим часом не пройшли до наступного етапу шоу представники 7 держав: Бельгії, Сан-Марино, Чехії, Мальти, Даніі та Албанії.

Фото: Getty Images

23:52 Голосування завершилося!

23:35 Голосування розпочалося. У другому півфіналі Україна не голосує.

23:32 На сцену вийшов представник Нідерландів, останній виконавець на сьогодні. Його трек "Europapa" ще до "Євробачення" підкорив музичні чарти, йому підспівував весь. Йост Кляйн відомий співпрацею з росіянами. Нагадаємо, у березні 2022 року він записав спільну пісню з російським репером CMH (Руслан Тушенков) під назвою Jackass.

Фото: Getty Images

23:27 Норвегію на "Євробаченні-2024" представляє виконавиця Gåte, і для цього вона обрала доволі складну вокальну композицію "Ulveham". Пісню підсилили на сцені за допомогою стриманих лаконічних деталей та образу співачки у темних тонах.

Фото: Getty Images

23:23 На сцені з'явилася представниця Ізраїлю Еден Голан, участь у конкурсі якої була під загрозою через пісню з політичним підктекстом. Попри те, що зал прийняв її не надто люб'язно, співачка продемонструвала впевнений виступ та не звертала увагу на присутніх пропалестинських слухачів у залі. Еден заспівала емоційну пісню "Hurricane", десь на середині її виступу свист почали заглушувати потужні овації з боку шанувальників артистки.

Фото: Getty Images

23:19 Далі перед прихильниками постала ще одна представниця країни Великої п'ятірки - Італія. Співачка Angelina Mango вийшла на сцену з піснею "La noia", зачитала реп, а також продемонструвала виконання високих складних нот. Що стосується концертного образу артистки, то він теж привернув до себе немало уваги.

Фото: Getty Images

23:15 Представники Естонії заспівали веселу пісню, що має дуже довгу назву "(Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi". Присутні зустріли виконавців у чорних вбраннях гучними оваціями.

Фото: Getty Images

23:10 Музикант із Бельгії Mustii на сцені з'явився із ліричною піснею "Before the Party's Over", і навколо нього можна було побачити не один мікрофон. Своїм вокалом та харизмою виконавець зміг запалити зал, адже більшість присутніх почали йому підспівувати.

Фото: Getty Images

23:07 Наступною на сцені з'явилася представниця Грузії Нуца Бузаладзе і виконала свою пісню "Firefighter". Вона продемонструвала єврофанам яскраву сценічну постановку, яку супроводила пластичними рухами.

Фото: Getty Images

23:02 Сан-Марино цього року представляє співачка Megara, яка приготувала для конкурсу постановку у рожево-чорних кольорах, і в цілому це дійство нагадувало такий собі підлітковий бунт. Виконавиця разом із "танцівниками-скелетами" та рок-виконавцями оживила публіку та передала "привіт" фрікам.

Фото: Getty Images

22:56 Наступною на сцені вийшла ще одна країна Великої п'ятірки - Іспанія. Її цього року представляє дует Nebulossa, який створює музику в жанрі електропоп. До складу колективу входить подружжя: співачка Мері Бес, яка стала найстаршою учасницею конкурсу цьогоріч, та продюсер і клавішник Марк Дасуз. Разом вони вже близько 20 років.

Фото: Getty Images

22:52 Представник Латвії, артист під псевдонімом DONS, заспівав на сцені конкурсну пісню "Hollow". Виконання вийшло ліричним та пронизливим, і дозволило виконавцю продемонструвати свій справжній професіоналізм. З декорації на сцені з'явилося ефектне кольорове колесо.

Фото: Getty Images

22:45 Наступними на сцену вийшли представники Вірменії дует Ladaniva. Артисти продемонстрували веселі вірменські національні мотиви, чим підкорили публіку та запалили атмосферу у залі.

Фото: Getty Images

22:42 Данію на "Євробаченні-2024" представляє виконавиця SABA, і для цього вона обрала пісню, що називається "Sand". Її виступ викликав у слухачів бурхливі овації, а сценічний номер супроводжувався анімацією із піску.

Фото: Getty Images

22:38 29-річна представниця Австрії Kaleen вийшла на музичну арену Швеції з піснею під назвою "We Will Rave". Вона продемонструвала динамічні танці та постала перед присутніми у ефетному обтислому сценічному костюмі.

Фото: Getty Images

22:33 На сцені з'явилася одна з країн-засновниць цього конкурсу - Франція. Виконавець під псевдонімом Slimane заспівав французькомовну пісню "Mon Amour". Його поява супроводжувалася надривним тембром та доволі лаконічною музичною атмосферою. Наприкінці виступу музикант продемонстрував потужний вокал, заспівавши акапелла за кілька метрів від мікрофону. Такий жест зірвав овації в залі.

Фото: Getty Images

22:24 П'ятою у другому півфіналі виступила представниця Чехії - співачка під псевдонімом AIKO, яка є уродженкою Москви. Вона приїхала на міжнародну пісенну арену зі сміливою піснею "Pedestal" та показала "вогняну" музичну виставу.

Фото: Getty Images

22:20 Четвертим на сцену у Мальме вийшов улюбленець букмекерів Nemo, який є представником Швейцарії. Він заспівав свій хіт "The Code", влаштувавши яскраве шоу на ефектній рухомій платформі. У пісні лунали мотиви з опери, які перемішувалися з репом. Музикант у цей час демонстрував активні рухи, тому у залі було гучно. Фанати не сумніваються у тому, що побачать представника Швейцарії і у гранд-фіналі.

Фото: Getty Images

22:17 Під номером три у другому півфіналі виступила Греція. Співачка Маріна Сатті приготувала для шанувальників пісню "Zari". Виконавиця показала запальні танці, чим одразу привернула до себе увагу. Її номер, як можна помітити, був присвячений молодіжній тематиці.

Фото: Getty Images

22:13 Далі на сцені з'явилася представниця Албанії Беса та здивувала слухачів своїм глибоким тембром. Вона заспівала пісню під назвою "Titan", а виступ був поєднаний із пластичними рухами і її самої, і її танцівників. На сцені артистка постала у обтислому бірюзовому вбранні, яке підкреслило фігуру.

Фото: Getty Images

22:08 Першою на сцені виступила Мальта. 25-річна артистка Сара Боннічі з'явилася перед глядачами у блискучому вбранні та продемонструвала динамічні танці під свою конкурсну композицію "Loop". На сцені вона виглядала впевнено та зачарувала присутність своєю неймовірною харизмою.

Фото: Getty Images

22:03 За допомогою коротких фрагментів єврофанам нагадали, як пройшов перший півфінал. Далі на сцену вийшли ведучі та виконали авторську пісню на мотив відомої композиції Tatto, з якою виконавиця Лорін перемогла минулого року.

Фото: YouTube

22:00 другий півфінал "Євробачення-2024" офіційно розпочався!

Фото: YouTube

Коли і де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024"

За центральноєвропейським літнім часом захід розпочнеться о 21:00. Переглянути шоу можна онлайн на YouTube-каналі Eurovision Song Content без перекладу українською.

По Києву другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу розпочнеться о 22:00. Транслювати шоу буде, як і в минулому випадку, телеканал "Суспільне Культура", а коментувати всі події, які відбуваються на сцені, буде ведучий Тимур Мірошниченко - голос "Євробачення" в нашій країні.

Також подивитись півфінал конкурсу можна на всіх платформах "Суспільного":

За роботою Мірошниченка з коментаторської глядачі можуть спостерігати на YouTube-каналі "Євробачення Україна".

Стежити за подіями в режимі онлайн можна також і на theLime.

Читайте на тему: Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування.

Хто виступить у другому півфіналі "Євробачення-2024" та в якому порядку

  • Мальта
  • Албанія
  • Греція
  • Швейцарія
  • Чехія
  • Австрія
  • Данія
  • Вірменія
  • Латвія
  • Сан-Марино
  • Грузія
  • Бельгія
  • Естонія
  • Ізраїль
  • Норвегія
  • Нідерланди

Читайте на нашому сайті: Дизайнерка показала, який вигляд має кольчуга, через яку alyona alyona впала на "Євробаченні".

Фото: eurovision / Instagram

Як голосувати

Голосування у півфіналі запуститься після виконання конкурсантом останньої композиції та триватиме приблизно 15–25 хвилин.

Єврофани можуть віддати свої голоси за допомогою застосунків для iOS, Android або Windows.

Також можуть голосувати країни, які не беруть участь у конкурсі. Вони можуть підтримати виконавців своїм голосом через спеціальний сайт. Голосування для таких глядачів закінчиться на початку прямого ефіру.

Крім того, шанувальники у країнах-учасницях зможуть голосувати телефоном та/або через SMS. Потрібні номери повідомлять безпосередньо під час трансляції.

У півфіналах можуть голосувати глядачі лише тих країн, які беруть участь у півфіналі. Тобто наша країна не зможе голосувати за учасників другого півфіналу.

Прогноз букмекерів

9 травня, у день проведення другого півфіналу, фахівці оновили свої ставки щодо ймовірного переможця 68-го пісенного конкурсу. Наша країна знову опинилася у трійці лідерів з коефіцієнтом 9%. Прогнози щодо інших артистів, а також ім'я незмінного фаворита букмекерів - шукайте у цьому матеріалі.

Україна у гранд-фіналі

Нагадаємо, alyona alyona і Jerry Heil виступили зі своєю конкурсною піснею "Teresa & Maria" у першому півфіналі, який відбувся 7 травня. Артистки пройшли у фінал, і під час жеребкування витягнули позицію "вибір продюсера", яка буде визначати їхній порядок виступу. Детальніше про це нововведення - читайте на сторінці.

  • В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024". Подивіться, як це було.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято